Det ble jubel for Louis van Gaal og Manchester United søndag.

Crystal Palace ble slått i FA Cup-finalen, etter ekstraomganger hvor United mistet Chris Smalling med rødt kort.

Nå tyder mye på at finaleseieren var van Gaals siste i sjefsstolen i United.

Ryktene har versert lenge, men nå melder både The Telegraph og BBC, vanligvis pålitelige aviser, at nederlenderens tid på Old Trafford er forbi, ett år før kontrakten går ut.

Ifølge Sam Wallace i The Telegraph skal avtalen mellom Manchester United og José Mourinho ha blitt underskrevet i slutten av forrige uke. Offentliggjøringen kommer trolig i løpet av et par dager. Ifølge avisen skal Mourinho ha satt som et krav at han får hele sommeren på å sette sitt preg på laget.

— Jeg vil ikke snakke om min stilling, skal Louis van Gaal ha sagt på pressekonferansen etter lørdagens kamp.

BBC melder også at en avtale med Mourinho skal ha vært avtalt allerede før kveldens kamp, og at klubbens offentliggjør avtalen i løpet av et par dager. Sportredaktør Dan Roan i BBC melder på sin private Twitter-konto at Manchester United skal gi van Gaal de dårlige nyhetene mandag, og offentliggjøre Mourinho tirsdag.

— Spent på hvordan kyniske Mourinho blir tatt i mot i Manchester United. Hva er viktigst? Trofeer? Eller trofeer med stil? spør fotballkommentator Kenneth Fredheim på Twitter.

Fotballekspert i TV 2, sier han synes det er dårlig timing av United, men forstår avgjørelsen.

– Slik fungerer ting i fotballen. José Mourinho ville nok ikke vente til langt ut i juni eller juli for å få en avklaring. Samtidig kommer det jo et EM. At Mourinho ble ansatt nå er på et vis uunngåelig, men samtidig kjipt for van Gaal, sier han til TV 2.

Mourinho har vært arbeidsledig siden han fikk sparken i Chelsea i desember.

Saken oppdateres