Scenarioet mange har snakket om lenge ser nå ut til å gå i oppfyllelse.

Trenerkabalen i Premier League har gått opp. Nyheten om at José Mourinho, etter alle solemerker, er klar for Manchester United, gjør at mange av verdens aller beste trenere nå finnes i den engelske ligaen.

— Utrolig gøy

Alt tyder på at Louis van Gaal er ferdig i Manchester United. Foto: Reuters

Britiske og spanske medier meldte lørdag at José Mourinho er enig om en avtale med Manchester United, og at denne blir offentliggjort i løpet av neste uke.Det på tampen av en sesong i England preget av sensasjonen Leicester, som mot alle odds stakk av med tittelen, og det helt suverent.

Neste sesong ventes nå å bli like spektakulær, og det mye på grunn av gutta som står på sidelinjen. Se bare på denne listen:

  • Pep Guardiola (Manchester City)

  • Jürgen Klopp (Liverpool)

  • Antonio Conte (Chelsea)

  • José Mourinho (Manchester United, med forbehold)

Blant disse fire trenerstorhetene finner du 19 seriemesterskap fra de store ligaene, fire Champions League-titler og to vinnere av årets trener i verden.

— Det er utrolig gøy. Det er ikke mange trenerprofiler igjen som ikke er i Premier League, sier TV 2s Premier League-kommentator Simen Stamsø Møller.

— Toppkamper hver eneste runde

De fire navnene er nok for å gjøre enhver fotballsupporter yr, men i tillegg kommer navn som Claudio Ranieri (Leiciester), Slaven Bilic (West Ham), Mauricio Pochettino (Tottenham) og Walter Mazzarri (Watford). For ikke å glemme Arsène Wenger , som er under et kraftig press for å bygge opp Arsenal til en storhet igjen.

Antonio Conte er kjent for å være en engasjert mann på sidelinjen. Foto: Reuters

— Vi kan vente oss en sesong med toppkamper og store møter nesten hver eneste runde. Det er en gave til oss som er glad i engelsk fotball. Det vil bli slik at kamper, som i seg selv ikke er de aller største, har dueller som får oss til å tenke «dæven, der er det den mot den. De har en forhistorie » . Over alt kommer det til å bli fascinerende dueller, mener Stamsø Møller. Ifølge rapportene skal Mourinho ha satt et krav om å bli ansatt så tidlig som mulig, for å få hele sommeren til å bygge opp sitt lag. Alle de store lagene er ute etter å forsterke stallene sine betydelig, og gjerne før EM.

Dermed er det grunn til å tro på et overgangsvindu med store signeringer og en pengebruk hinsides det vi har sett til nå. Med såpass kort tid igjen til EM i Frankrike sparkes i gang 10. juni, har vi tre innholdsrike uker foran oss.

— Pengebaluba

— Det blir enda større penger til rådighet enn noen gang. De tre neste ukene med transferrykter og overganger kommer til å bli hektiske, sier TV 2-kommentatoren.

- Det kommer til å bli pengebaluba og kaos, mener han

Stamsø Møller tillater seg å synse litt rundt det kommende vinduet:

  • Manchester City behøver å rydde opp i det defensive, og bygge et fundament slik at de gode offensive spillerne kan slå seg løs. Et navn kan være Thiago Alcántara, som har fulgt Guardiola fra Barcelona til Bayern, og en spiller det hadde vært utrolig fint å se i Premier League.

  • Jürgen Klopp har linken til Mario Götze. Götze har gått fra wonderboy til å bli lite likt i Bayern. Han kan bli en stor stjerne i Liverpool. Flere store britiske og tyske medier har tidligere nevnt interessen fra Liverpool.

  • Conte kommer til å sette et italiensk preg på Chelsea. Kanskje klarer han å lokke Álvaro Morata og/eller Radja Nainggolan. Det er krigere, og typisk Conte-folk. Flere britiske medier har meldt, senest denne helga, at Nainggolan er et yndet transferobjekt for Conte.

  • Arsenal må ha en spiss, med Welbeck lenge ute og Giroud som er veldig ujevn.

  • Mourinho og Zlatan i United hadde vært det aller kuleste. Han har aldri scoret mer enn han gjør nå, og det hadde vært kult om han hadde skrevet en ettårskontrakt.

Når overgangsvinduet videre er over, kommer det til å bli en Premier League-sesong med like mange store profiler på benken som på banen. Det kommer til å smelle mellom utagerende trenere på sidelinjen. Det dreier seg om eksentriske typer, som kan miste det helt når mye står på spill.

Guardiola vs. Mourinho

Mourinho og Guardiola har lang historie seg mellom. Her fra tiden som henholdsvis Real Madrid- og Barcelona-trener. Foto: Reuters

Der Louis van Gaal helst sitter rolig på benken gjennom en kamp, er Klopp, Conte, Guardiola — ja til og med Watfords Mazzarri helt annerledes typer. Ingen av dem er helt tamme. Men den aller største duellen vil bli mellom Mourinho og Guardiola. Som trenere i samme by, for to av de største klubbene, i tillegg til en forhistorie preget av mye konflikt de to mellom.

— Det er de to største trenerprofilene på denne siden av årtusenskiftet. Vi vet forhistorien, og der ligger det et herlig rivaleri, mellom to trenere med hver sin filosofi, mener Møller.

van Gaal: — It's over

Men enn så lenge må vi vente på at bekreftelsen fra Manchester United skal offentliggjøres. Louis van Gaal skal ha sagt følgende til Sky Sports utenfor spillerhotellet søndag formiddag:

— It's over. It's over.

Paul Merson, ekspert i Sky Sports, sier han har størst tro på Tottenham foran neste sesong:

- Hvis noen hadde sagt at jeg skulle tippe et lag nå, måtte det blitt Tottenham. De har sitt lag. Det har ikke de andre. Arsenal trenger fire spillere. Manchester United trenger fire eller fem. Liverpool, Manchester City og Chelsea det samme, mener Merson.

— Alt Tottenham trenger er rotasjonsspillere. De trenger ikke kjøpe noen som går rett inn i laget, har Merson sagt ifølge HITC.

Premier League 2016/2017 sparkes i gang 13. august. Det er bare å glede seg til noen durabelige kamper, også på sidelinjen.

— Det kommer til å smelle. Kanskje man bør ha to fjerdedommere neste sesong, spøker Simen Stamsø Møller.