MINSK (Aftenposten.no): VM i Minsk blir et farvel med norsk landslagshockey for Mads Hansen (35) og Per-Åge Skrøder (35). Etter henholdsvis 17 og 14 år med landslagshockey er det nå slutt.

— Dette er mitt siste VM. Jeg var med på prosjektet frem mot OL, og ble tidlig enig med Roy om å stille opp i VM også. Men det har hele tiden vært planen at jeg skulle gi meg nå, sier Storhamars Mads Hansen.

Prioriterer annerledes

Han debuterte i VM i 2000, etter å ha blitt vraket i både 1998 og 1999. Siden har han tjenestegjort under Roy Johansens ledelse. Men nå velger Hansen vekk spill for Norge.

— Jeg har en kone og tre barn og spiller ikke lenger på heltid, og da velger jeg å prioritere litt annerledes etter dette mesterskapet.

Selv om Per-Åge Skrøder ikke er like bombastisk som Hansen, er dette trolig det siste mesterskapet for Norges nummer 19 også.

— Vi får se, jeg bestemmer meg litt senere. Men det går mot slutten nå, det gjør det. Jeg har familie å ta vare på, blant annet tre barn. Det er kanskje på tide at de får se pappaen sin litt mer, sier Modo-spilleren.

— Hvert VM tar jo to måneder med oppkjøringen i forkant, så jeg har vært mye borte fra dem.

Støtte fra besteforeldre

Uten besteforeldre til å avlaste fruen hjemme i Örnsköldsvik, kjenner sarpingen på samvittigheten og pliktene hjemmefra.

— Uten støtte fra dem hadde dette aldri gått. Så det har vært viktig i alle disse årene, sier Skrøder.

Han VM-debuterte så langt tilbake som i 1997, og har vært med på mye.

— Det var litt opp og ned i starten, men etter at vi fikk litt fasong på det har det vært mye moro. Det er vel seieren over Canada i 2000 og Sverige i 2011 som må henges opp på knaggen over det største, sier Skrøder.

Sportsdøgnet