MINSK (aftenposten.no): Norge slo Danmark 4-3 i en skikkelig ishockeythriller i Minsk i kveld. Norge lå under 2-0 før kampen egentlig hadde kommet ordentlig i gang. Men lagmaskineriet til Roy Johansen malte på og ga seg ikke før tre nye, viktige poeng var sikret i VM.

Sentral da alt snudd en veteran fra Sarpsborg.

— Du så hva dette betydde. Det er alltid masse følelser og gruff mellom Norge og Danmark, så dette var en herlig seier, sier Per-Åge Skrøder til Aftenposten.

- Måtte være tålmodig

35-åringen scoret det viktige 3-2-målet halvveis i 2. periode, og det målet ga Norge en ro og trygghet i spillet som gjorde at Danmark mistet sin flyt og føring i matchen.

Og Skrøders mål var av det lekre slaget. Han ble selv holdt og fikk tildelt straffeslag. Det tok han selv, og alene med danskene keeper Simon Nielsen ventet, ventet, ventet og ventet han an før han iskaldt la gummiskiven i mål fra nesten død vinkel. Og danskenes målvakt var dratt langt ut i tivoliboden.

— Jeg tenkte at jeg måtte dra keeperen langt ut for å få han til å flytte på seg. Og så så det ut som han klønet litt med spaken da han skulle legge seg ned der. Men jeg måtte være tålmodig, sier Skrøder og smiler mens svetten siler nedover ansiktet.

- Deilig følelse

For det kostet å hente opp to mål og til slutt vinne med ett.

— Det var kaldt, men man har jo noen straffevarianter som man tar. Jeg har tatt denne mange ganger i Sverige. Så mange ganger at jeg ikke kan ta den der lenger, de har sett den for mange ganger. Men det var godt å se den ligge i mål.

- Hvordan var følelsen da den gikk i mål?

— Det var en deilig følelse. Jeg prøvde å juble litt for å gi energi til resten av laget, sier veteranen, som til daglig spiller i svenske Modo.

Norge fikk bøtter med iskaldt vann nedover ryggen da danskene kjørte på fra start av. 0-2 kom kjapt, og Norge hang i tauene. Men Jonas Holøs reduserte, Ken André Olimb utlignet, før Skrøder tok ansvar og Mats Trygg til slutt fikk avgjøre med sitt slagskudd i overtall. At Jannik Hansen reduserte en gang for danskene da det kokte i Norges sone og puckene haglet rundt ørene på Norges gode keeper Lars Haugen, hjalp ikke. Norge sikret seg sin andre seier på to forsøk i VM og står med seks viktige poeng.

— At vi klarte å hente opp igjen dette og vinne viser at vi er gode. Vi har et bra grunnspill som gir oss trygghet. Alle vet hvordan vi spiller, alle spiller for hverandre og ofrer seg for hverandre. Og Lars var kanongod i mål i dag igjen, sier Skrøder.