MINSK (aftenposten.no): Danmark sjokkåpnet, men da den danske kruttrøyken hadde lagt seg slo Norge nådeløst tilbake og vant sin andre strake kamp i VM. Dagen derpå var det smil og fornøyde norske hockeyspillere som trente og restituerte i treningshallen i bygget til Tsjizjovka Arena.

Bortsett fra landslagssjef Roy Johansens betente tann, sto det bra til i den norske troppen.

— Det var en deilig kveld i går, ass. Det er så deilig å slå danskene. Spesielt etter alt snakket om alle NHL-spillerne deres og at de skal være så gode, sier Kristian Forsberg.

Hardt arbeid slår talent

Mens de fleste var på is en times tid under Sjur Robert Nilsens ledelse, var andre i styrkerommet eller lekte seg med litt ballspill.

Tirsdag venter Sverige for de norske iskrigerne. Det er som regel rått parti. Men det er en tid for alt. Som det var i Norges åpningskamp i 2011. Da vant Norge etter straffer, og plutselig var vi bedre enn Sverige også i ishockey.

- Er det for mye å håpe på et nytt hockeymirakel?

— Nei, alt er mulig. Miraklenes tid er nok ikke forbi. Vi har tatt en kamp av gangen til nå, og jobbet hardt og prestert bra. Og jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal fortsette med det mot Sverige. Det er mulig Sverige synes de er mye bedre enn oss, men hard jobb slår ofte talent, sier Morten Ask til Aftenposten.

Han fikk seg en solid trøkk mot Italia i åpningskampen og fikk vondt i en skulder etter taklingen etter hans viktige 2-0-mål. I tillegg er venstrehånden teipet godt, men humøret er på topp før møtet med et av verdens beste hockeylag.

— Sverige respekterer Norge, dette er tross alt et VM. Har man en dårlig dag taper man, så enkelt er det. Dette er en marginal idrett og det gjelder å være på topp hele tiden. Men dette blir en artig match, vi gleder oss alltid til å møte de beste lagene, fortsetter 33-åringen.

Norge topper VMs gruppe A etter to kamper. Norge har seks poeng, mens Sverige, på 2. plass, har fem poeng. Norge har slått Italia og Danmark, mens Tre Kronor har slått Danmark og Tsjekkia. Mot tsjekkerne i går lå Sverige under 1-3, men snudde, og vant etter straffeslag. Det viste hva som bor i laget.

- Kan ikke være breial

Per-Åge Skrøder kjenner svenske hockey godt. Modo-spilleren har sett begge Sveriges kamper i VM og vet hva som venter Norge i morgen.

— Det var veldig gøy å slå dem i 2011, og det er fullt mulig å klå dem denne gangen også. Men det er pucksikkert lag med gode enkeltspillere. Vi får nok å henge fingrene i. Men det er alltid bra for oss å kunne måle oss mot de beste nasjonene, sier Skrøder.

- Hvordan var det å komme tilbake til klubben i Sverige etter at Norge slo dem i 2011?

— Det var mange som var positive til det og som gratulerte meg med seieren. Men som norsk hockeyspiller kan du ikke være breial i Sverige. Det var snakk om én seier, liksom. Men det var moro å være med på. Det er slike ting man ikke tenker så mye på når man spiller, men som man vil huske når karrieren er slutt, sier 35-åringen til Aftenposten.

— Det hjelper ikke hva du heter, hvor du kommer fra eller hvor du spiller, hvis man ikke stiller opp. Det viste vi mot Danmark. De hadde jo så mange NHL-spillere og det var ikke måte på hvor bra de skulle være. Men jeg ble ikke så imponert over dem, sier Morten Ask.

Kristian Forsberg sier et svensk tap for Norge – igjen – ville sette dype spor.

— Ja, det tror jeg dem ville tatt veldig tungt. De skal jo liksom være mye bedre enn lille Norge. Den vil sitte dypt hos dem hvis de går på et nytt tap. Så får vi bare gjøre alt vi kan for at det skal skje, sier den klubbløse løperen.