MINSK (aftenposten.no): Med en betent tann som fikses på av hviterussisk tannhelsevesen, og en flaske vann i hånden, møtte Roy Johansen mediene under hockeylandslagets pressemøte på hotell Renaissance i Minsk mandag ettermiddag.

Fornøyd med to seirer og seks poeng på to kamper i VM-åpningen. Men likevel kan VM i Minsk være Roy Johansens siste mesterskap som norsk landslagssjef.

— Det er uklart hva som skjer videre. Det er ikke tatt noen avgjørelse. Kontrakten løper ut september, men hva som skjer videre er i det blå, sier Roy Johansen til Aftenposten.

Mange årsaker

Dette er hans 13. VM som trener for Norge. Etter B-VM i 2005 har han ledet Norge i det gjeveste selskapet, og tatt Norge til kvartfinale i tre av de seks siste VM-sluttspillene. I 2011 tok han Norge til en 6. plass. Da med blant annet seier over Sverige.

Men hvorfor han er usikker på hva som skjer videre, vil han ikke si.

— Det er mange årsaker til det. Jeg har ikke lyst til å ta det nå. Jeg har satt det på vent til etter VM. Jeg skal tenke på det når jeg kommer hjem, sier 54-åringen.

- Det er du som er usikker på om du vil fortsette i jobben?

— Jeg og forbundet har ikke hatt den praten og gjennomgangen ennå, og før vi har hatt det vil jeg ikke si noe. Jeg er ikke så opptatt av det akkurat nå, heller.

Et liv med ishockey

Oslo-mannen, som har flere NM-gull med Vålerenga både som spiller og trener, har vært landslagssjef siden 2001. Da kom han fra trenerjobben i Vålerenga. Nå kan det bli et mer sivilt liv på Johansen.

— Vi får se. Den tid, den sorg. Jeg har hatt en fin tid med landslaget, så får vi se om jeg blir med videre eller om jeg gjør noe annet. Det blir spennende for meg å se hva som skjer videre, også. Men jeg har lært at det er liten vits i å bruke energi på det før det skjer noe. Det er det som skjer her i Minsk som gjelder nå. Jeg har det mye bedre når jeg kan ha fokus på det som skjer her, fortsetter Johansen.

- Hva ville livet vært uten hockeyen?

— Jeg har jo levd et helt liv med hockeyen, og hatt det veldig bra hele veien. Vi er en flott gjeng som jobber med landslaget. Apparatet er veldig solid og personene er veldig gode. Og det er en god gjeng med spillere som er med. Vi får nyte dette her nå. Vi har fått en drømmestart på dette VM, sier landslagssjefen.