BRANN — ODD GRENLAND 6-2:

BERGEN (bt.no): Etter en traust 1. omgang, vartet Brann opp med festfotball i andre omgang. Etter kampen var det fornøyde Brann-spillere som møtte pressen.

— Å møte Odd er som å møte en karusell, de angriper variert. Da gjelder det å stå i mot stormen. Det følte jeg vi klarte. Også visste vi at Odd hadde spilt midtuke-kamp og at de kom til å miste saften i beina etter hvert, og da ble differansen som den ble, sier Branns Tomasz Sokolowski etter kampen.

Odd hang godt med de første 45 minuttene, men etter pause gikk rullegardinen ned.

- Vi ble ydmyket i dag og hang ikke med i andreomgang. Litt merkelig siden vi var det klart beste laget før pause , sier Odds Frode Johnsen.

Rolig start

Det begynte trist i Bergen med svakt spill, en rekke feilpasninger, og få ante nok hvilken festaften de hadde i vente.

Etter 17 minutter kunne Frode Johnsen gitt Odd Grenland ledelsen. Innlegget fra Adam Güven var presist, men dessverre for bortelaget gikk headingen fra seks meter like utenfor. Kampens neste mulighet fikk også Johnsen. Denne gangen traff den tidligere storscoreren mål med headingen, men Brann-keeper Piotr Leciejewski var kjapt nede og reddet.

Johnsson-scoring

Etter at to spisser hadde misbrukt store muligheter, måtte det en midtstopper til for å få ballen i mål. Hassan El Fakiri la inn fra venstre, Ojo nådde høyest og stusset ballen bak i feltet. På andre stolpe kom Markus Johnsson sklidende og pirket ballen forbi en passiv André Hansen i Odd Grenland-målet. Da var det spilt 28 minutter på Brann Stadion.

(Artikkelen fortsetter)

SCORET: Markus Johnsson jubler for Branns 1-0-mål (Foto: Rune Nielsen).

Minuttet etterpå hadde Torgeir Børven muligheten til å utlikne, men skuddet fra 18 meter ble fint reddet av Leciejewski. Etter scoringen ble Brann presset mer og mer tilbake, og Odd Grenland fikk flere halvsjanser uten å lykkes. Fire minutter før pause lyktes endelig bortelaget. En corner ble slått inn og etter mye frem og tilbake havnet ballen i beina til Fredrik Semb Berge. Fra fem meter banket han ballen opp i netttaket til 1-1 og fortjent utlikning.

Korscmár-kunststykke

Stillingen holdt seg til pause og det hadde Brann best grunn til å være fornøyd med. Brann åpnet andreomgang best og etter 50 minutter var det på ny en midtstopper som markerte seg. Amin Askar slo corner og på første stolpe møtte Zsolt Korcsmár. Ved hjelp av utsiden av foten og hælen klarte ungareren et lite kunststykke med å få ballen bak Hansen og i mål. 2-1 til hjemmelaget og kampens tredje midtstopper på scoringslisten.

Etter 60 minutter fikk Korcsmär muligheten til å øke ledelsen da han fikk stå helt alene og heade ballen over fra fire meter. Der burde Brann hatt 3-1. Istedenfor å bli kampens helt, ble midtstopperen delvis syndebukk. Etter 61 minutter serverte han Børven med en fryktelig pasning. Børven sendte Mattias Anderson gjennom og svensken banket ballen i det lengste hjørne til 2-2. ## Brann i ledelsen igjen

Kun tre minutter gikk det før Brann på ny var i ledelsen. Denne gangen var det Tomasz Sokolowski som smalt til fra 18 meter og ballen føk inn i det nærmeste hjørne til 3-2 for Brann. 17 fantastiske minutter på Brann Stadion ble avsluttet med at Korcsmár nok en gang markerte seg. Denne gangen var det positivt, og skuddet fra spiss vinkel gikk inn i hjørnet bak en sjanseløs og fortvilet André Hansen. 67 minutter og 4-2 til Brann.

— Det er ikke ofte jeg scorer to mål, jeg tror aldri jeg har gjort det før , sier Zsolt Korcsmár til bt.no.

Austin fikk også æren av å score. Midtbanespilleren, som er på vei til Leeds, dro til fra 20 meter og ballen gikk inn helt inne ved stolpen. Det kan ha vært noe av det siste Austin gjorde i Brann-drakt. På overtid var det endelig en spiss som scoret. Ojo fikk stå helt alene og headet i mål fra tre meter. 6-2 og utklassing av Brann. Med tre fortjente poeng klatret Brann til niendeplass på tabellen.

- Vi er altfor ukonsentrerte i avgjørende situasjoner. I dag koster det oss flere baklengsmål , sier Frode Johnsen.

— Egentlig burde det vært litt barnelærdom, men det virket ikke slik i dag, sier den tidligere storscoreren.

SISTE MÅL: Kim Ojo fikk æren av å avslutte målfesten i Bergen (Foto: Rune Nielsen).