Brann har sjelden vært lenger nede enn det de har vært i sommer. Resultatene har vært middelmådige, spillet har vært kjedelig, og publikumsinteressen har vært laber. Hvis vi legger til elendig økonomi og lunken sponsorstøtte, og Austin-exit og ingen Huseklepp-retur, så ser fremtiden for alle som er glad i Brann mørk ut.

Måtte forføre oss

Sportsklubben sto ved et veiskille før denne kampen. Etter den begredelige kampen mot Hønefoss, som kom på toppen av en rekke uinteressante, svake og søvndyssende kamper, var de nødt til å skape ny entusiasme. De var nødt til å vinne igjen, og, ikke minst, forføre oss med angrepsspill, sjanser og mål – mange mål. Gudene skal vite at det er lenge siden vi har opplevd det.

Og akkurat da, da vi trengte det som mest, så skjer det. Brann tar tre poeng, og de gjør det på en særdeles overbevisende måte. Det tok riktignok én omgang og vel så det før de våknet av vinterdvalen, som mer eller mindre har vart frem til i dag. Da Brann sparket i gang andre omgang, fikk vi den berømmelig ketchup-effekten. Brann skapte en rekke sjanser og dro i land en kalasseier.

Tok lærdom

Brann har hatt en lei tendens til å legge seg bakpå når de tar ledelsen, slik de gjorde mot Viking i cupkampen og mot Hønefoss sist, og slik de gjorde det i dag da de ledet 1-0. Men til slutt tok de lærdom av alle baklengsmålene. Til slutt lærte de at den passive og defensive holdningen ikke var noen gylden vei mot seier. Da de gikk opp til 2-1 fortsatte de å holde tempoet og trykket oppe.

Odd utliknet riktignok en gang til, etter en pasningstabbe av Zolt Korcsmár, men etter det 49. minutt var det i realiteten bare ett lag på banen. Brann.

Det er nok mange grunner til at Brann lyktes så godt i kveld. To av dem finner vi forsvar. Samspillet mellom Jonsson og Korcsmár sitter stadig bedre, og når de i tillegg scorer kan vi knapt be om mer fra den kanten.

Sokolowski dagens mann

Dagens mann er imidlertid Sokolowski. I dag briljerte han med høy moral, presise pasninger og et vakkert og viktig mål. Fortsetter han med dette spillet, vil han gjøre Brann til et bedre lag.

Brann var gode i første omgang mot Hønefoss, og i andre omgang mot Odd. Nå er det like før vi får se dem gode i en hel kamp.

• Hvorfor lyktes Brann i dag? Vil fremgangen fortsette? Var dette forløsningen, eller faller de tilbake til gamle synder om én uke eller to?