BRANN — ODD GRENLAND 6-2:

BERGEN (bt.no): - Når jeg scorer sånne mål, er det verdt alt arbeidet jeg har lagt ned i vinter. Da er det mye som må ut. Det er stor glede. Jeg tenker på alle timene jeg har brukt inne i gymsalen under tribunen her, alle intervallene og opptreningen, det har vært verdt det, sier Tomasz Sokolowski til bt.no.

- Uvanlig for meg

Den tidligere VIking-spilleren har ennå ikke spilt 90 minutter i rød drakt. Men det er ingen som vil presse Sokolowski unødvendig. Klassespillet han viste i Lyn-drakt begynner glimtvis å dukke opp igjen nå. En god periode og et klassemål mot Hønefoss, ble fulgt opp av en ny suser og en solid kamp i målkalaset mot Odd Grenland.

— Å feire mål er uvanlig for meg. Det er litt gledelig å være tilbake i rampelyset på den måten. Jeg tror jeg kunne holdt 90 minutter i dag, men det var helt greit å bli byttet ut også.

Sokolowski har fulgt et meget strikt og forsiktig opptreningsprogram etter vinterens overgang. Lysluggen var ekstremt plaget med skader, manglende tillit og til tider mistrivsel i Stavanger. Noen hadde avskrevet ham og mente Brann tok en stor risiko da de skaffet seg underskriften hans.

- Når følte du deg sist i så god form som det du er nå?

— For to og et halvt år siden. I 2009 under Uwe Rösler i Viking. Det er lenge siden, svarer Sokolowski.

- Jeg er Tomasz Sokolowski

— Jeg er veldig takknemlig for tilliten Brann har vist meg. Jeg er avslappet og orker ikke å stresse.

Sokolowski skadet seg i påsken, først i sommer har han og Rodolph Austin fått tid til å dyrke et lovende samarbeid. Nå skilles de, for jamaicaneren er på vei til Leeds.

— Rudy er en god fotballspiller og vi vil savne ham.

- Er han mulig å erstatte innad i laget?

— Ja, det er mulig. Men jeg kommer ikke til å herme i spillestilen etter ham. Jeg vil gjøre ting på min måte. Jeg er Tomasz Sokolowski, sier Tomasz Sokolowski.

GOD: Tomasz Sokolowski var en av Branns beste spillere mot Odd Grenland (Foto: Rune Nielsen).