VIKING — HØNEFOSS 2-1:

STAVANGER (aftenbladet.no): Innledningsvis på kampen var det ikke mye spill å rope hurra for, heller ikke i forhold til målsjanser. Ingen av lagene produserte en enste sjanse i løpet av de første 10 minuttene.

Det aller første målsjansen var det Hønefoss som sto for. Riku Riski fikk plutselig god tid og plass uten at han klarte å overliste Rune Almenning Larsen. Da var det spilt 13 minutter av kampen.

Viking kom stadig fram på kantene, men innleggene fra begge sider var langt fra presise nok. I løpet av den første halvtimen produserte ikke hjemmelaget en eneste målsjanse. Selv om laget spillemessig hadde et lite overtak, så ble det altfor upresist foran motstanderens mål.

Gedigne sjanser

Etter dryge 33 minutter kunne det fort blitt 0-1. Igjen var det Riski som var i fokus, men etter at Rune Almenning Jarstein forgjeves prøve å klarere på 16-meteren endte innlegget over alle og ut over dødlinjen.

Så etter 39 minutter fikk hjemmelaget sin første målsjanse, og den var virkelig av den gedigne sorten. Trond Olsen slo et frispark inn i feltet og der dukket Johan Lædre Bjørdal opp helt umarkert og kunne egentlig bare styre ballen inn i nettmaskene med hodet. Men en svak heading endte langt utenfor, slike muligheter må utnyttes bedre.

Startet med scoring

Den andre omgangen startet med solid jubel for Viking allerede etter ett minutt spill. Trond Olsen pirket ballen i målet etter at Valon Berisha og King Osei Gyan hadde spilt vegg gjennom Hønefoss-forsvaret. Gyan avsluttet, keeper Steven Clark ga retur som Olsen ordnet opp i.

Bare et par minutter senere var hurtigtoget Riku Riski på farten igjen, men avslutningen bød ikke på problemer for Jarstein i Viking-målet.

Etter scoringen måtte nødvendigvis Hønefoss satse mer framover på banen, noe som åpnet opp for overgangsmuligheter for hjemmelaget. Uten at de klarte å utnytte disse.

Drygt midtveis i omgangen måtte Viking-keeperen gi retur etter en skikkelig suser fra Hønefoss-spiller Remond Mendy. Heldigvis for hjemmelaget ble det ikke noe ut av den returen.

Kunne økt

Snaue kvarteret før slutt kunne og burde Viking øket sin ledelse. Innbytter Veton Berisha var plutselig alene med Hønefoss-keeperen. Dessverre for hjemmelaget så var det keeperen som vant den duellen.

Det samme kunne fort målscorer Trond Olsen gjort et par minutter senere. Men upresset fikk han ikke noe drømmetreff, og keeper kunne enkelt stoppe ballen.

I denne perioden kom den ene store overgangsmuligheten etter den andre for hjemmelaget, men den avgjørende pasningen var alt for ofte for svak og upresis.

Gjestene var virkelig nær en utligning da Remond Mendy dundret ballen i stangen. Det endte med et hjørnespark. Like etter blåste dommeren for staffespark for Hønefoss, etter at det var assistentdommeren som markerte at Rune Almenning Jarstein hadde revet ned en spiller inne i feltet. Riku Riski satte ballen rett på Jarstein, men returen ordnet han selv opp i og sørget for at ballen havnet i nettmaskene.

Etter utligningen bølget det fram og tilbake og begge lagene hadde sine muligheter til å score. På overtid klarte Veton Berisha å sende Viking i ledelsen, etter nydelig gjennomspill fra innbytter Erik Nevland.

Dermed en fortjent seier for hjemmelaget, den aller første siden Kjell Jonevret overtok treneransvaret.