Han oppsummerte det fint i garderoben etter kampslutt, Oilers-spiller Peter Lorentzen. Midt i den øredøvende jubelen over historiens andre seriegull, utbrøt veteranen:

— Nå er vi halvveis!

Og han har rett. Med seriegullet i lommen har Oilers skaffet seg de beste forutsetningene for det som kommer de neste par månedene. Men selv om Stavanger-laget har fått et strålende utgangspunkt før sluttspillet, har spillerne fortsatt en jobb å gjøre.

Poengkongen Dan Kissel, med gullhjelm, kunne feire sitt første seriegull som Oilers-spiler. Til venstre Jean-Michel Daoust. Til høyre Henrik Solberg, Dennis Sveum og Josh Soares.

— Plassen i Champions Hockey League (CHL) er nesten det beste med seriegullet. Det er utrolig deilig å vite at vi får delta neste sesong også. I tillegg er det selvfølgelig veldig bra å ha fordelen av hjemmebane og valg av motstander i sluttspillet, sier vikarierende Oilers-kaptein Dennis Sveum.

Viktig hjemmefordel

Sammen med resten av laget feiret han seriegullet ut i de sene nattetimer i DNB Arena og på Hall Toll natt til søndag. Men festen tok aldri helt av. Oilers-spillerne vet nemlig at det gjenstår et stort stykke arbeid før sesongen virkelig kan kalles en suksess.

Jubelen sto i taket i Oilers-garderoben etter at klubbens andre seriegull i historien var sikret. Foto: Lars Idar Waage

Bare én gang tidligere har nemlig klubben maktet å ta "the double"; å vinne seriegull og NM-gull i samme sesong. Nå har de en gyllen mulighet til å gjenta bedriften.— Vi har bare hatt denne fordelen én gang før, og da endte det med gull. Det er godt å vite. Vi har levd under stort press hele sesongen, og jeg føler både en enorm glede og stor lettelse over at vi endelig kan kalle oss seriemestere, sier Sveum.

Også økonomisk gevinst

Og det er ikke bare sportslig klubben drar nytte av tittelen som seriemestere. Også økonomisk betyr både seriegullet, deltakelsen i CHL og hjemmefordelen mye.

— Det er ingen tvil om at vi tjener penger på gullet. Vi har avtaler med sponsorene våre som gir oss bonuser ved både seriegull og NM-gull. I tillegg genererer det selvsagt større publikums- og salgsinntekter. Det viktigste er uansett at fansen og sponsorene får valuta for pengene og at vi viser lojalitet overfor samarbeidspartnerne og supporterne våre, sier markedssjef Børge Moi Nilsen og daglig leder Kjetil Bøe.

— Det å vinne er god butikk. Jo mer vi vinner, jo mer penger tjener vi. Både supportere og sponsorer ønsker å være en del av et vinnerlag, og da er det viktig at vi viser oss som nettopp det, sier Moi Nilsen.

Lørdag beviste Oilers nok en gang at klubben har bygget en solid vinnerkultur. Med sitt andre seriegull i historien sikret klubben altså både plassen i neste sesongs CHL og hjemmefordelen i sluttspillet. Trener Petter Thoresen innrømmer at det betyr mye.

Etter tre sesonger i Oilers-drakten kunne en stolt Dan Kissel motta sitt første seriegull etter seieren mot Storhamar. Bak ham følger Mathias Trettenes. Foto: Lars Idar Waage

Framhever CHL-deltakelsen— CHL var veldig gøy og en fin opplevelse for alle involverte. Det å sikre deltakelsen der er absolutt én av de gjeveste tingene ved dette seriegullet. Det er utfordrende for både oss trenere og spillere, og vi møter store klubber som gir oss en helt annen motstand enn vi er vant til, sier en strålende fornøyd Thoresen til Aftenbladet.

Han er glad for at spillerne levde opp til forventningene og sikret seriemesterskapet på hjemmebane.

– Dette er veldig deilig. Vi har vært nære i mange år, og presset har vært stort. Derfor er det veldig godt å avgjøre det i en så tett match. Det gir en slags sluttspillfølelse, sier Thoresen, som kunne skue utover slitne, men glade, stolte og jublende spillere på festen.

Stolt Thoresen

I 42 seriekamper har han ledet laget. På tross av store ressurser, enorm bredde i troppen, støtteapparatet og kvalitetsspillere i alle rekker, har seriegullet de siste tre årene uteblitt.

Denne sesongen har Oilers vært langt mer stabile over tid, og unngått de store bølgedalene. Og etter landslagspausen har laget holdt stø kurs mot seriegull.

— Dette seriemesterskapet henger veldig høyt for meg, og jeg synes det er en stor prestasjon av oss å vinne. Det er en lang sesong med mange nye faktorer, og vi har jobbet utrolig hardt for å lykkes, sier Thoresen.

Higson spår tøffere reise

Sportsdirektør Pål Higson er strålende fornøyd med måten Thoresen og spillerne har innfridd forventningene.

— Vi må leve med – og akseptere – et stort forventningspress både innad og utenfra, og derfor betyr det ekstra mye for oss å ta seriegull igjen, sier Higson, som også verdsetter CHL-plassen høyt.

— Det var en utrolig positiv opplevelse for oss i høst, og det har vært ett av sesongens store mål å sikre deltakelsen der. Jeg gleder meg allerede til neste runde. Det blir garantert enda tøffere enn sist. Nå vet nemlig resten av Europa hva vi står for!