STAVANGER: Etter at Oilers sikret historiens andre seriegull i toppkampen mot Storhamar lørdag, kan sportsdirektør Pål Haukali Higson intensivere arbeidet med å sikre seg underskriften til flere av sine norske nøkkelspillere før sluttspillet.

Hele 13 av dagens Oilers-spillere har kontrakter som strekker seg ut over inneværende sesong. Det er tre-fire mer enn normalt på denne tiden. Samtidig er seks av klubbens norske spillere på utgående kontrakter.

Verken Ruben Smith, Henrik Solberg, Tommy Kristiansen, Mats Larsen Mostue, Daniel Bøen Rokseth eller langtidsskadde Snorre Hallem er bundet til Oilers neste sesong.

Smith har fått kontraktsforslag

Det har Higson planer om å gjøre noe med snarest, og særlig førstnevnte trio står trolig langt framme i køen når det gjelder spillere klubben ønsker å sikre seg. Og allerede etter at seriemesterne hadde lagt den verste jubelrusen igjen i garderoben lørdag kveld, åpnet flere av Oilers-heltene for å bli i klubben.

– Jeg har fått en kontraktsforslag fra klubben, og er positiv til å bli værende. Jeg regner med å ha ny samtaler med ledelsen i løpet av kort tid, sier keeper Ruben Smith, som storspilte i Oilers-buret i seriefinalen mot Storhamar.

Daniel Bøen Rokseth er enig med Higson om kontraktsbetingelsene, men har foreløpig ikke skrevet under på noen papirer.

– Oilers er det beste stedet å være i Norge for å utvikle seg videre. Jeg trives godt her, sier Rokseth.

Solberg vil bli

Det gjorde også rutinerte Henrik Solberg. Backen ble kåret til Oilers’ beste spiller i gullkampen, og røper at også han gjerne fortsetter i klubben.

– Du får snakke med Pål Higson, men det er ingen tvil om at jeg gjerne vil bli, sier Solberg til Aftenbladet.

Også Mats Larsen Mostue skal være positiv til å fortsette. Og han har allerede fått signaler fra Oilers om at de ønsker ham med videre.

– Oilers er den beste klubben å være i i Norge. Sånn er det bare, sier Mostue, som møtte gamle lagkamerater og venner i 2-1-seieren mot sin tidligere klubb lørdag.

Usikker Kristiansen

Tommy Kristiansen er en viktig brikke i Oilers med sin fysikk og robuste spillestil. En mann som alltid går foran i krigen.

En mann som spillere og fans elsker å ha på sitt lag, men hater å spille mot. I år har han også produsert flere poeng enn i fjor og vært en av Oilers desidert viktigste spillere.

Kristiansen sier til Aftenbladet at han ikke har hørt noe fra klubben om en kontraktsforlengelse.

– Jeg tenker ikke på fremtiden akkurat nå. Hovedfokuset er å gjennomføre denne sesongen. Så får vi se hva som skjer videre, om Oilers vil ha meg med videre eller ikke, sier Kristiansen.

Han gikk fra Sparta til HV71 i Swedish Hockey League i 2011. Etter to sesonger bar det hjem igjen til Norge. Kristiansen innrømmer at mål er å få prøve seg i utlandet igjen.

– Jeg har jo fortsatt lyst til å dra ut. Hovedmålet er å gjøre en bra sesong i Stavanger, og se om det holder til å dra ut igjen.

I hjembyen Sarpsborg håper "alle" at Kristiansen kommer hjem. Heller ikke det er uaktuelt.

– Jeg er jo fra Sarpsborg, så det vil alltid være aktuelt. Men jeg er veldig åpen for å være i Oilers også. Jeg trives veldig bra i byen og i laget, sier Kristiansen.

Komfortabel Higson

Kaptein og veteran Snorre Hallem er langtidsskadet. Scenen som holder kneskålen på plass er røket. Fremtiden er usikker.

– Jeg håper fortsatt på å komme tilbake som spiller, sier Hallem.

Sportsdirektør Pål Higson er svært komfortabel med dagens kontraktssituasjon.

– Det ser veldig greit ut. Samtidig håper vi å få på plass signaturene til et par-tre av våre norske nøkkelspillere før sluttspillet. Det er alltid klokt å gjøre noen endringer i en prestasjonsgruppe, men enkelte spillere er vi veldig klare på at vi ønsker å ha med oss videre, sier Higson.

PS! Kristian Forsberg, som det også har blitt stilt spørsmål ved, har kontrakt med Oilers ut 2015/16-sesongen.