STAVANGER OILERS – STORHAMAR DRAGONS 2-1 (0-0, 0-1, 2-0)

DNB ARENA: Endelig ble det seriegull igjen for Stavanger Oilers. Da dommeren blåste av den spennende toppkampen kunne jubelbrølene slippes løs.

Etter å ha sprettet noen champagne-flaske både på isen og i garderoben, fortsatte Oilers feiringen sammen med fansen i andre etasje i DNB Arena.

– Det er helt sinnsykt deilig. Det beste med hele seieren er at vi ligger under 0-1 til sisteperioden, og vi viser hvor utrolig bra vi er da vi snur 0-1 til 2-1. Det viser hva som sitter i dette laget her. Vi er et vinnerlag. Det er ikke noe annet å si, sier Tommy Kristiansen.

— Publikum hjalp oss

Han fortsatte det gode spillet han har vist i det siste. Selv om det ikke ble noen poeng var han blant de beste spillerne på isen. Som vanlig gikk Kristiansen foran og kriget.

– Dette er herlig. Stemningen her var elektrisk på slutten. Publikum hjalp oss med å male Storhamar i senk. Det var en herlig ramme rundt kampen og det var deilig å innfri og ta seriemesterskapet på hjemmebane for å glede de som følger med oss, sier Ruben Smith.

På tross av store ressurser, enorm bredde i troppen, støtteapparatet og kvalitetsspillere i alle rekker de siste sesongene har seriegullet uteblitt. I fjor røk det på målstreken. På verst tenkelige måte. 1-7 mot Vålerenga. For to år siden røk det med sju poeng etter en gedigen formsvikt. Seks tap på sju kamper i månedsskiftet januar/februar.

– At vi vinner seriegullet viser at vi har vært det beste laget gjennom en hel sesong. Vi har gitt det fra oss de to siste årene, så det var deilig å vinne nå. Nå får vi heller vise fremover at vi skal være stabile gjennom hele sesongen og ta det flere ganger i årene som kommer, sier Smith.

– Det blir høy champagnefaktor

Sisteskansen fikk ikke all verden å gjøre bakerst, men var solid og trygg de gangene Storhamar kom på overganger.

– Vi presser og styrer hele kampen, så for meg blir det en tålmodighetsprøve. Jeg må bare stå og være klar tilfelle det kommer noe. Holde hodet kaldt. Heldigvis er vi gode defensivt. De er ikke så mye i vår sone. Til slutt maler vi i stykker keeperen deres og, sier Smith og legger til:

– Vi måtte bare ha tålmodighet. Det kommer til å løsne, tenkte vi. Tilslutt måtte det bare komme.

I 23-tiden lørdag kveld samlet Oilers-gjengen seg i garderoben, og dro videre til et utested i Stavanger sentrum sammen med fansen.

– Nå skal vi kose oss. På mandag får vi begynne å tenke på sluttspillet, men nå skal det feires. Det blir høy champagnefaktor, sier Kristiansen.

Og det må sies å være vel fortjent.