STAVANGER OILERS – STORHAMAR DRAGONS 2-1 (0-0, 0-1, 2-0)

DNB ARENA: – Det er en fantstisk følelse å vinne ligagullet. Vi har jobbet hardt hele sesongen og vinner gullet foran våre egne fans, det er en utrolig god følelse, sier Josh Soares.

Oilers presset og presset, men de fikk ikke bare ikke pucken i mål. De ledet skuddstatistikken solid. 17-8 etter første periode. Etter å ha misbrukt et overtall i første periode, skulle dette sitte. Nå skulle det endelig bli mål. Seks minutter ut i andre periode.

Josh Soares tramper inn i angrepsonen. Han går på skrå ut mot vantet. Så skal han spille pucken ut til back Nick Plastino, som står ved blålinja, inntil vantet foran sin egen benk. Pasningen er upresis. Storhamars største stjerne plukker opp pucken. Christian Larriveé. Selvsagt. I to dager har Oilers snakket spesifikt om at han absolutt ikke må få rom. Nå får han det. Storhamars største stjerne tar med seg pucken inn i angrepsonen. Han nærmer seg Ruben Smith. Litt ute til venstre. Så lader han børsa. Han holder køllen i luften i det som føles som en evighet.

Pang!

Det suser bak Ruben Smith. 0-1. Det blir helt stille i blant 4050 tilskuere. De resterende 200 lager det som er av lyd.

Oilers kommer utpå i tredje periode liggende under. De fortsetter bare å trykke. Men de er flinkere til å få folk foran mål. Puckene kastes på mål. Endelig sitter 1-1. Og det er Christian Hanson som setter inn utligningen. Den tidligere NHL-spiller brøler av gleder etter scoringen. Hallen eksploderer. Etter å ha stanget i to perioder får Oilers hull på byllen.

— Det er fantastisk å få lov til å score i en så viktig kamp, og det er nok det største målet i karrieren min så langt, sier Christian Hanson, som sørget for den viktige utligningen til 1-1 for Oilers drøyt tre minutter ut i den tredje og siste perioden.

Fem minutter igjen. Det er 1-1. Så skal Josh Soares få sin revansje. Dan Kissel vandrer med pucken nedover venstresiden. Over til Soares. Han fyrer av. Pucken blir liggende på borteste stolpe. Soares er våken. Han setter fart på skøytene, går rundt mål og dytter pucken over mållinjen. 2-1!

– Det var godt å sette den. Det er deilig å hjelpe laget til å vinne serien, sier Soares, mens han går utepå isen og blir hyllet av 4000 ekstatiske fans.

Etter 42 kamper og en haug med treningstimer blir Oilers seriemestere. Nå skal det feires.

— Atmosfæren og fansen var fantastisk, og det var spesielt å bidra med et viktig mål i en så betydningsfull kamp. Nå gleder jeg meg til å feire seriegullet sammen med resten av gutta, sier Hanson.

KAMPFAKTA

Stavanger Oilers – Storhamar 2-1 (0-0, 0-1, 2-0)

DNB Arena, 4250 tilskuere.

Mål:

1. periode: Ingen.

2. periode: 0-1 (7.29) Christian Larriveé .

3. periode: 1-1 (3.40) Christian Hanson (Adrian Veideman, Mats Larsen Mostue), 2-1 (14.56) Josh Soares (Dan Kissel)

Dommere: Ole Stian Hansen og Per Gustav Solem.

Utvisninger: Stavanger 3 x 2 min., Storhamar 6 x 2 min.