— Det er vanvittig deilig endelig å vinne serien igjen. Vi har levd under et massivt press siden juli, og det er fantastisk endelig å klare det, sier Henrik Solberg til Aftenbladet like etter seriefinalen i DNB Arena.

Gullfesten er så smått i gang ute på isen, der nettopp Solberg ble kåret til Oilers’ beste spiller i gullkampen.

— Vi startet tregt, og slet lenge. I 3. periode synes jeg imidlertid vi var klart best. Vi rullet rundt på fire femmere, mens Storhamar gikk ned på tre. Samtidig har vi snudd så mange kamper de siste årene, at jeg aldri fryktet at vi skulle tape. Men vi lå under i store deler av kampen, og da er det alltid ekstra deilig å hale seieren i land til slutt. Det viser at vi er best, også gjennom et helt seriespill, og det betyr veldig mye for oss, sier Solberg.

— Sinnssykt deilig

Sammen med backkollega og vikarierende Oilers-kaptein Dennis Sveum gjorde han en solid innsats mot tabelltoerne. Sistnevnte gikk ned for telling etter en smell i kneet allerede etter snaut tre minutters spill, men reiste seg igjen og fullførte kampen.

— Dette er dritdeilig. Vi har hatt et solid press på oss i flere måneder, og da er det sinnssykt digg å ta seriegullet til slutt. Nå er vi endelig kvitt presset, og jeg føler både glede, lettelse og alt mulig egentlig, sier Sveum midt i gulljubelen.

En skadet Oilers-kaptein Snorre Hallem er imponert over at lagkameratene holdt hodene kalde i den tøffe seriefinalen på hjemmebane. Storhamar tok nemlig føringen i kampen sju minutter ut i midtperioden, og var i føringen helt til Christian Hanson utlignet til 1-1 etter 43 minutters spill. Seieren satt imidlertid svært langt inne for Oilers, som måtte vente på å ta ledelsen helt til Josh Soares satte inn den avgjørende 2-1-scoringen drøyt fem minutter før slutt.

— Det var utrolig nervepirrende å se kampen fra tribunen, og vanvittig deilig å se at vi klarte å sikre gullet. Gutta gjorde virkelig jobben, og du kan se på stemningen og gleden vi viser at det er stort å vinne serien for andre gang. Det har vært en lang serie, og jeg synes det er veldig fortjent at vi vinner til slutt, sier Hallem.

Det synes også Dennis Sveum.

— Storhamar spilte egentlig litt motsatt av det vi forventet, og vi slet litt innledningsvis. Det er utvilsomt guffent å ligge under så lenge, men med én gang vi fikk inn 1-1-scoringen følte jeg meg nokså sikker på at det skulle gå vår vei. Det er helt konge, sier Sveum, som lover at laget skal ta seg en skikkelig fest for å feire seriegullet før de retter blikket mot de tre siste seriekampene og sluttspillet.

KAMPFAKTA

Stavanger Oilers – Storhamar 2-1 (0-0, 0-1, 2-0)

DNB Arena, 4250 tilskuere.

Mål:

1. periode: Ingen.

2. periode: 0-1 (7.29) Christian Larriveé .

3. periode: 1-1 (3.40) Christian Hanson (Adrian Veideman, Mats Larsen Mostue), 2-1 (14.56) Josh Soares (Dan Kissel)

Dommere: Ole Stian Hansen og Per Gustav Solem.

Utvisninger: Stavanger 3 x 2 min., Storhamar 6 x 2 min.