Med sitt andre seriegull i historien sikret Stavanger Oilers både plassen i neste sesongs Champions Hockey League (CHL) og hjemmefordelen i sluttspillet. Trener Petter Thoresen innrømmer at det betyr mye.

— CHL var veldig gøy og en fin opplevelse for alle involverte. Det er utfordrende for både oss trenere og spillere, og vi møter store klubber som gir oss en helt annen motstand enn vi er vant til. Det å sikre deltakelsen der er absolutt én av de gjeveste tingene ved dette seriegullet, sier Thoresen til Aftenbladet.

Vært nære flere ganger

Han er glad for at spillerne levde opp til forventningene og sikret seriemesterskapet på hjemmebane.

– Det føles veldig deilig. Vi har vært nære i mange år uten å klare det. Det er veldig godt, i en så tett match, å klare og avgjøre det. Det er litt sånn sluttspillfølelse nå, sier Petter Thoresen.

Sjefen står i garderoben.

Han skuer utover slitne, men glade, stolte og jublende spillere. I 42 seriekamper har han ledet laget. På tross av store ressurser, enorm bredde i troppen, støtteapparatet og kvalitetsspillere i alle rekker, har seriegullet de siste sesongene uteblitt.

Solide etter pausen

I fjor røk det på målstreken. På verst tenkelige måte. 1-7 mot Vålerenga i seriefinalen.

For to år siden røk det med sju poeng etter en gedigen formsvikt. Seks tap på sju kamper i månedsskiftet januar/februar.

Denne sesongen vaklet Oilers litt på bortebane etter jul. Men likevel har laget vært langt mer stabilt enn tidligere. Og etter landslagsoppholdet har Oilers vært virkelig solide.

– Vi har vært flinke til å vinne sluttspillet, men ikke like gode til å vinne serien. Dette seriemesterskapet henger veldig høyt. Vi har jobbet utrolig hardt for å få til dette, sier Thoresen.

Senket skuldrene

– For meg betyr det mye, jeg mener dette er en større prestasjon enn å vinne sluttspillet, på en måte. Det er en lang sesong, det er mange nye spillere i laget og man starter med blanke ark. Å klare å vinne til slutt er utrolig godt, sier Thoresen.

– Dere stanget og stanget i to perioder mot Storhamar. Hva sa du til spillerne før siste periode?

– At vi måtte slappe av litt. Spille litt bedre pasninger til hverandre og få mer trafikk på mål. De responderte veldig bra. Gutta slapp ned skuldra mer i tredje periode faktisk. Vi ble kjørt med litt i den andre perioden, men Storhamar skapte ikke altfor mye. Vi hadde jo mye skudd, men vi gjorde det litt for lett for målvakten deres, sier Thoresen.

Fornøyd Higson

Sportsdirektør Pål Higson var en meget fornøyd mann etter 2-1-seieren i gullkampen.

— Det føles veldig godt. Vi virket litt stresset og preget av situasjonen i starten, men gikk utpå og spilte en veldig god tredjeperiode. Presset har vært stort helt siden sesongstarten, og det betyr mye for oss å ta seriegull igjen, sier Higson, som er glad for at CHL-plassen er sikret.

— Det er vi veldig glade for. Det var en utrolig positiv opplevelse for oss i høst, og det har vært ett av sesongens store mål å sikre deltakelsen i CHL. Jeg gleder meg allerede til neste runde.