Gregor Schlierenzauer, utøveren som har vunnet Hoppuka, som har 53 verdencupseire, OL— og VM-medaljer i fleng, får ikke stille i kvalifiseringen i Bishofshofen tirsdag ettermiddag.

«Treneren satt på nødbremsen for Schlieri» er tittelen i avisen Kronen Zeitung i dag. Et bilde av en nedslått Schlierenzauer følger med.

Trener Heinz Kuttin valgte å sette den unge veteranen ut av laget etter at han ble nummer 31 i Oberstdorf, nummer 21 i Garmsich og nummer 33 i Innsbruck. Kuttin ønsker ikke at den østerrikske stjernen skal få flere ydmykende resultater, men at 27-åringen isteden kan konsentrere seg om siste halvdel av sesongen.

Inn med hoppukevinner

Manne som kommer inn i hans sted i det fjerde og siste rennet er Thomas Diethart, som faktisk også har vunnet Hoppuka. Diethart ar ikke god nok for Østerrikes lag til Hoppuka, etter å ha levert så store triumfer tidligere. Det viser vare hvor vanskelig denne skisporten er, og fra hjemlig hold kjenner vi til at Rune Velta heller ikke har fått det til.

I likhet med Schlierenzauer valgte verdensmester Velta å ta seg en pause fra verdenscupen i starten på sesongen. I motsetning til østerrikeren ble ikke bæringen tatt ut til Hoppuka, og han mente også selv at han ikke hadde noe der å gjøre.

Schlierenzauer har en lang vei å gå for å komme tilbake til nye høyder, men Kuttin sier at han bare må ta det steg for steg.

-Jeg klarer ikke lenger å se på at han ikke får det til, sier han til avisen i Østerrike.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport her: