INNSBRUCK: I likhet med på treningen på lørdag slet Johann André Forfang (20) med å finne sittestillingen i prøveomgangen under hoppukerennet i Bergiselbakken i Innsbruck på søndag.

— Jeg viste Johann en video etter prøveomgangen, og vi endret litt på sittestillingen da rennet startet. Man må trykke til veldig mye på hoppkanten her i Innsbruck, for man flyr ikke veldig mye i denne bakken. Det er ingen vind i siste del av flyfasen, og derfor måtte vi foreta en justering, sier landslagstrener Alexander Stöckl.

Imponert

Han innrømmer glatt at han er overrasket over at Johann Forfang klarer å være så stabil i hoppuka. Før det siste rennet i Bischofshofen ligger Tromsø-hopperen på femteplass sammenlagt.

– Johann har prestert mye bedre enn det jeg hadde regnet med, så ærlig skal jeg være. Det er ikke første gang at han er med i hoppuka, men han har ikke mye erfaring på dette nivået, men nå er han på femteplass sammenlagt – som 20-åring. Det er sterkt, sier han.

Johann André Forfang beskriver justeringene i tilløpet i søndagens renn i Innsbruck som små, men viktige.

Små marginer

– Det var enkle justeringer som gjorde at jeg plutselig hoppet mye bedre. Jeg setter meg litt mer sammen fra toppen av, men her snakker vi om veldig små marginer som knapt er synlig. Når kraften blir komprimert i en radius, handler det om å få spenning i lårene, og det fikk jeg til mye bedre i disse to hoppene.

Johann André Forfang er spent på hvordan overgangen til Bischofshofen blir. Overrennet er mye lengre og har en lavere hellingsgrad enn de tre andre bakkene i hoppuka, noe som gir andre utfordringer i tilløpet.

– Det er en litt større bakke, så jeg håper at jeg får bruke flygeegenskapene mine mer, sier Johann Forfang.