INNSBRUCK: I Innsbruck kom Kenneth Gangnes på tredje, Johann Forfang på fjerde, Anders Fannemel på 12. Tom Hilde på 17. og Andreas Stjernen på 19. Fem hoppere har vært på verdenscuppallen denne sesongen, blant dem Joachim Hauer (nr. 25) og Daniel André Tande (46).

— Dette er en perfekt situasjon for en trener, at det er så stor bredde, sier den tidligere storhopperen Dieter Thoma, som er ekspert i tysk TV.

— Det gjør at Norge har en god mulighet for å være i toppen lenge, fordi det alltid vil være noen der, hvis andre svikter.

— Alexander Stöckl er ekstremt flink med unge utøvere, og kommer derfor mer til sin rett, sier Anders Jacobsen, som ga seg på landslaget etter siste sesong.

Han var den siste nordmannen som vant i Bergiselbakken i 2007, året etter Lars Bystøl.

Kojonkoski imponert

— Jeg er imponert, kommer det fra Mika Kojonkoski, Norges forrige landslagstrener.

SJEF: Mika Kojonkoski trente Norges hopplandslag i flere år. Nå er han Finlands toppidrettssjef. Foto: NTB scanpix

Han har ansvaret for finsk toppidrett, men er også leder av hoppkomiteen i FIS, og er til stede i Hoppuka.— Jeg synes det er spesielt fint at Gangnes leverer. Han trodde vi på allerede den gangen han kom med på landslaget i min tid, men så kom den første korsbåndskaden.

Totningen pådro seg den skaden da Kojonkoski ba hopperne hoppe med korte ski og i langrennsdress.

Fikset systemet

Stöckl mener at nøkkelen til den norske fremgangen med det unge laget handler om flere ting.

— Det er et veldig bra samarbeide også lenger ned i systemet. Vi har økt kompetansen betraktelig. Vi har et B-lag som gjør at det blir avgrensninger mellom toppidretten og veien frem til toppidretten, men vi har tette bånd. Systemet er bedre og de riktige personene sitter på de riktige stedene.

Både han og sportssjef Clas Brede Bråthen er blant de viktigste som har bidratt til en opprydning. Nå er det ingen som er i tvil om hva som er den rette veien, og som Stöckl sier:

— På landslaget sitter vi ikke og holder på hemmeligheter, men deler vår kunnskap og erfaring med teamene.

Aftenpodden Sport julespesial: Dette er årets bajas og årets ufyselige utøver