Bjørkøy Foto: Scanpix

Aalesund kom best i gang på Fredrikstad Stadion.Allerede etter tre minutter kom bortelaget på en fin overgang. Etter flere baller på tvers i feltet fikk AaFK slått inn på Diego Silva på bakre stolpe. Brasilianeren setter ballen enkelt i mål. 1-0 til Aalesund i Fredrikstad!

Etter AaFK-målet tok etterhvert FFK mer over på eget gress. De førte kampen, og kom til de fleste, og beste sjansene.

Det hadde gått omlag 26 minutter da FFK endelig fikk uttelling. Ardian Gashi får ballen i returrommet via Piiroja, og brenner til fra omlag 20 meter. Den ferske FFK-spilleren klinker ballen i krysset! 1-1. En perle fra FFKs nyervervelse.

FFK fortsatte å føre på eget gress, og kaptein Bjørkøy ville ikke være dårligere enn lagkamerat Gashi.

Etter 58 minutter fikk FFK lønn etter å ha presset på lenge. Kvisvik slår et nydelig innlegg som lander på kaptein Jon Anders Bjørkøys fot. Han klinker til på hel volley. 2-1 i Fredrikstad!

FFK kontrollerte kampen ut, og vant fortjent 2-1 på hjemmebane.

------- Slik startet lagene:

FFK :Shaaban -Sjøberg, Gerrbrand, Piiroja, Multaharju — Bjørkøy, Wehrman, Gashi, Kvisvik - Elyounoussi, Johansson.

Aalesund: Lie - Jääger, Kibebe, Gudmundsson, Nylund - Aubynn, Fredriksen, Kihlberg - Austnes, Silva, Olsen.

Fredrikstad har aldri hatt et godt grep på Ålesund. Tre kamper har gitt ett fattig poeng - 3-3 kampen på Color Line stadion denne våren.