Bjørkøy Foto: Scanpix

Det var til tider lekestue på Fredrikstad stadion søndag kveld. Anført av en leken Raymond Kvisvik og en kreativ Ardian Gashi fikk hjemmelaget trampeklapp etter 2-1 seier mot Aalesund.

— Det var tre viktige poeng. Vi kjører kampen og skaper sjansene, sier Raymond Kvisvik, i det som var venstrevingens første tippeligakamp fra start siden Sandefjord-kampen 20. juni. Siden den gang har FFK spilt fire seriekamper – uten seier. Men med Kvisvik tilbake fra start, ble det også tre poeng.

God Kvisvik

— Raymond var bra, så god som vi vet han kan være når han er fresh og har trent godt, sier trener Anders Grönhagen.

Han var svært fornøyd med tre poeng mot Aalesund, spesielt etter at gjestene tok ledelsen etter bare tre minutter.

— Vi slurvet mye i starten og slet med å komme oss inn i kampen, men det ble heldigvis rettvist til slutt, sier Grönhagen.

- Fantastisk pasning

Kampens store øyeblikk, etter 58 minutter, var nesten vært inngangspengene alene. Målscorer: John Anders Bjørkøy. Regi: Raymond Kvisvik. Venstrevingen får ballen på kanten, skjærer innover mot høyre og slår en flott ball til Bjørkøy som går på løp bak forsvarsspilleren på bakerste stolpe. Bjørkøy skyter –på hel volley – over keeper og i mål.

— Pasningen er i verdensklasse, sier Bjørkøy.

— Det var en veldig fin scoring – og det er flere ting som er bra med den. Pasningen er fantastisk, løpet er godt og det er en god avslutning.

-En av dine beste scoringer i FFK-trøya?

— Det er vanskelig å rangere scoringer, men den kommer høyt opp, sier Bjørkøy med et glis, men benekter at slike mål er noe de trener spesielt på.

To fine mål

Med tre poeng mot Aalesund fikk hjemmelaget seg en viktig luke til bunnstriden og nærmer seg toppen av Tippeliagen.

— Vi klarer å komme tilbake selv om de leder 1-0 tidlig og stort sett ligger i forsvar. Vi vipper kampen i vår favør, sier Bjørkøy.

Det var ikke bare Bjørkøy og Kvisvik som ville underholde publikum på Fredrikstad stadion. Ardian Gashi utlignet til 1-1 – med et prosjektil i krysset fra drøyt 20 meters hold.

— Det var to veldig fine mål, sier Grönhagen.