To effektive minutter, med to scoringer av Morten Berre, ga VIF en viktig seier mot Brann. Men etter kampen var midlertidig trener Harald Aabrekk mest opptatt av innsatsen.

— Spisskompetanse på alle plasser og entusiasme i hele laget var utgangspunktet for laget, sier Aabrekk til Aftenposten.no.

Med midtstopperne Ronny Johnsen og Arnar Førsund på henholdsvis sentral midtbane og høyre kant, var det mange som ble overrasket over startoppstillingen til VIF. Men Aabrekk lovet å angripe i kampprogrammet, og det løftet holdt han. Og omskolerte Førsund var en av banens beste spillere.

- ”Supermann” gjør en strålende kamp, men må hjem å trene. Han får jo krampe etter 70 minutter, sier Aabrekk spøkende. Førsund kom seg gang på gang til innlegg fra sin høyrekant, og fikk stående applaus da han ble byttet ut.

- Heldige

VIF dominerte den første halvtimen, men slapp så Brann inn i kampen. Serielederen vartet opp med strålende kontringsspill, og Martin Andresen hadde tre store sjanser til å sende bergenserne i ledelsen. Aabrekk innrømmer at Oslo-laget hadde flaks.

- Vi er veldige heldige som ikke kommer under i første omgang.

Også Brann-trener Mons Ivar Mjelde var opptatt av brente sjanser etter kampen.

- Vi skaper masse sjanser, og vinner sjansestatistikken 6-3. Scoringen blir en vitamininnsprøyting for dem, sier han til Aftenposten.no

Effektive Enga

Det var etter én times spill VIF avgjorde kampen. Først, etter 60 minutter, blir Berre spilt helt fri, men misser alene med Opdal. Men bare minutter senere er ballen i mål. Andresen roter vekk ballen på midten, og Morten Berre blir spilt gjennom. Han knuser Bjarnason i løpsduellen, og legger ballen over Opdal og i det høyre hjørnet.

Men det stoppet ikke der. Minuttet etter blir Fredheim Holm byttet ut til fordel for Sørensen, som markerer seg raskt. Han kommer seg til dødlinja innenfor Branns 16-meter, og finner Berre foran mål. Han får plassert ballen i hjørnet til 2-0, og taket løfter seg på Ullevaal.

På to effektive minutter har VIF nærmest avgjort kampen. For selv om Helstad får en kjempesjanse etter 81 minutter truet ikke Brann VIF noe særlig, som forsvarte seg godt. Dermed ble det bare et par timer på kvalifiseringsplassen for Enga, som tok tre veldig viktige poeng. Matchvinner Morten Berre var fornøyd etter kampen, men lot ikke skrytet fra trener og lagkamerater gå til hodet.

— Jeg bommer jo mye, men heldigvis traff jeg nå, smilte Berre.