— Det var ikke sånn vi skulle starte omgangen. Vi ble for passive, sier han.

For mens de oransjekledde sjokkåpnet i første omgang, ledet 1-0 etter tre minutter og kunne ledet 2-0 få minutter senere da Lasse Olsen headet utenfor på blank goal, var det et tamt Aalesund-lag som lot hjemmelaget dominere andreomgangen. Tretten minutter ut i andre omgang tok Fredrikstad ledelsen 2-1. — Fredrikstad fikk lov til å styre og stelle. Vi kom ikke opp i dem – og ga bort iniativet, sier Hansen, og innrømmer:

— Jeg synes ikke vi skaper nok til å få tre poeng.

Bestemann var yngst

Venstreving Joakim Austnes var frisk så lenge Aalesund-offensiven varte, men gjestenes bestemann var en tenåring: Andreas Lie. Unggutten, som sto i mål i Adin Browns fravær, vartet opp med flere gode redninger og holdt lenge gjestene inne i kampen.

— Andreas klarte seg strålende. Han hadde flere gode redninger og viste at vi kommer til å få mye glede av ham i årene som kommer, sier Hansen.