Viking startet klart best i Sandefjrod, og allerede etter 9 minutter scoret gjestene, da Pimpong rundlurer på Kjølner på kanten av feltet, og legger deretter inn til en umarkert Sigurdsson, som enkelt header gjestene i ledelsen.

Sandefjord kommer etterhvert mer inn i kampen, og etter 36 minutter kom Martin Jensen på venstre for Sandefjord. Ingen fåikk stoppet dansken, som kom seg inn i feltet og klinket til fra skrått hold. Ballen gikk via både stolpen og Iven Austbø, før den havnet i mål til Jensens første eliteseriemål for Sandefjord.

1-1 sto seg til pause.

Etter hvilen startet Sandefjord brukbart, før Viking tok fullstendig over. Viking klarte likevel ikke å utnytte overtaket til å score, og i stedet kom Sandefjord tilbake.

Etter en meget god Viking-periode, der Viking førte kampen i lang tid, kom Olav Zanetti seg frem. Tegström er god og heldig på hjørnet av 16-meteren og får spilt fri Zanetti. Fra skrå vinkel gjør han ingen feil, og setter ballen i lengste hjørne. 2-1 etter 76 minutter!

3-1 kom på selvmål etter 85 minutter. Knarvik slår inn et hardt frispark, et uheldig Viking-hode stusser den i mål.

På overtid fikk Knarvik æren av å fullbyrde ydmykelsen til 4-1 for Sandefjord.

-------- Slik startet lagene:

Sandefjord (4-4-2): Espen Bugge Pettersen – Olav Zanetti, Birger Madsen, Fredrik Kjølner, Martin Jensen – Samuel Isaksen, Thomas Sobotzik, Tommy Knarvik, Kari Arkivuo – Adriano Munoz, Fredrik Thorsen.

Viking (4-2-3-1): Iven Austbø – Maurice Ross, Ragnvald Soma, Børre Steenslid, Thomas Pereira – André Danielsen, Nicolai Stokholm – Razak Pimpong, Søren Berg, Allan Gaarde – Hannes Sigurdsson.