Selv om vestfoldingene kun har spilt to kamper på Komplett.no Arena, taler sifrene for seg. 7-2 i målforskjell mot to av seriens formlag: Lyn og Viking.

Seieren mot Uwe Röslers menn smakte godt for trener Tor Thodesen, men han innrømmer at det ikke holder å ta poeng på hjemmebane.

— Målet må jo selvfølgelig være tre poeng borte også, man kan ikke være et Tippeligalag og bare ta poeng hjemme, sier han til Aftenposten.no

— Men dette er i ferd med å bli et fort for dere?

— Nja, det er det vel litt tidlig å si, men det er utrolig moro å spille her, sier treneren.

Vikinger slukøret hjem

Da kampen sto og vippet på 1-1, hadde Sandefjord styrt starten av andre omgang. Viking tok delvis over, men da Alexander Ødegaard bommet alene med Espen Bugge Pettersen, grep sandefjordingene sjansen.

Først 2-1 ved alltid offensive Olav Zanetti. Deretter 3-1 da Tommy Knarviks knallharde frispark ble stusset i mål av en uheldig Alan Gaarde, og avslutningsvis fikk Knarvik selv sette ballen i mål på overtid, da han i en kø av Sandefjord-spillere bredsidet inn 4-1. — Vi presset på for utligning. Sånn er fotball, sier en mutt Uwe Rösler etter kampen.

- Slutt på høflig klapping

Publikum var i ekstase. På gamle Storstadion – det som trolig var eliteseriens dårligste arena – var det sjeldent trykk i hjemmepublikumet. På stadion med det rare navnet er det annerledes.

— Nå er det slutt på høflig klapping, stråler daglig leder i Sandefjord Fotball, Øystein Ulsnæs, overfor Aftenposten.nos reporter.

— Her får vi publikum med oss, og det er et vanvittig trykk. Det er ikke lenger bare supporterklubben som lager liv. Nå har det blitt ekkelt å være bortelag mot Sandefjord, skryter han.

7240 tilskuere tok turen til Komplett.no Arena for å se Sandefjord møte Viking. Selv om det var flere tilskuere i åpningskampen av den nye stadion, var det aldri så mange på gamle Storstadion.

Så får Tor Thodesen & co. håpe at den gode trenden på hjemmebane fortsetter. Hvis ikke blir det vanskelig å berge plassen.