— Vi er levende opptatt av Sandviken, så det var ikke tvil; vi reiser, sier Edgar Knudsen fra tribunen på Stemmemyren.

82-åringen og kameraten, Jørn Johnsen (72) er født et langt utspark fra fotballbanen i Sandviken og har fulgt damelaget siden 1947. På søndag tar de fatt på den 237 kilometer lange bilturen fra Sandviken til Jæren, for å støtte laget mot Klepp.

— Vi er optimister. Det er så mange gode spillere på det laget at noe annet enn poeng ville forbause meg. De ligger utsatt til på tabellen, men vi håper vi kan smile og le etter kampen på søndag, sier Edgar.

Sett denne?

Familiemiddager må vike

Både han og Jørn er fast inventar på alle Sandvikens hjemmekamper, og supersupporterne har selvsagt sine egne plasser på tribunen. Og når de røde og hvite spiller på Stemmemyren må alt annet vike – også familien.

— Jeg blir ofte invitert på familiemiddager, men må si "nei" hvis Sandviken spiller. Når det er kamp, så er det kamp, sier Jørn og ler.

Knudsen og Johnsen er tidligere spillere i Sandviken IL, og har bidratt i klubben i en mannsalder – bokstavelig talt.

— Jeg husker da vi spilte kamper her med guttelaget. Vi hadde ikke dusjer, så vi måtte vaske oss i en bekk etter kampene. På seinhøsten var det utrolig kaldt og grusomt, minnes Edgar.

— Hun var helten

Edgar Knudsen (t.v.) og Jørn Johnsen Foto: Henrik Evertsson

Han er bestefar til Sandviken-talentet Elida Knudsen (20), men presiserer at det ikke har påvirket interessen til klubben fra Gamle Bergen. Kjærligheten for klubben startet for alvor i 1987.— Det startet med Trude Stendal i 1987. Hun scoret de to målene i 2-1-seieren over Sverige i EM-finalen. Norge ble Europamestre og Trude fra Sandviken var den store helten, forklarer han entusiastisk.

Etter det har fått med seg nesten hver eneste hjemmekamp og en rekke bortekamper.

— Du kan ta meg ut av Sandviken, men du kan ikke ta Sandviken ut av meg, konstaterer Jørn, mens han vinker til spillerne som har en av sine siste treninger før den viktige kampen mot Klepp.

Mistet Brann-interessen med "Kniksen"

Barnebarn og Sandviken-spiss, Elida, syns det er kjekt at laget får så god støtte i innspurten av sesongen.

— Det er flott at de vil støtte oss på den måten og det er klart det kan bidra til at vi holder oss i Toppserien. Mot Avaldsnes forrige helg kunne man høre dem bedre enn alle Avaldsnes-supporterne til sammen, og de hadde sendt en hel buss opp for å støtte laget, sier Elida Knudsen.

Knudsen og Johnsen er med andre ord Sandviken-fans på sin hals og har liten interesse for laget som samler de største publikumsmassene i byen.

— Jeg har ikke vært på en Brann-kamp siden 1987. Da "Kniksen" sluttet mistet jeg interessen, sier Edgar.

Bortetur i 2016

Til det lille tettstedet nord for Bryne reiser tre generasjoner Sandviken-supportere. Også Edgards barn og barnebarn blir med for å støtte Sandviken.

Og det blir en svært spennende sesonginnspurt for laget som kjemper mot nedrykk. Støtte fra publikum kan bidra til at laget holder seg på det øverste nivået. De to supporterne er i hvert fall ikke tvil om at laget hører hjemme i Toppserien.

— Jentene er altfor gode for 1. divisjon. Spesielt her på Stemmemyren har de vist at de kan ta knekken på lagene fra Østlandet, sier Jørn.

Og om det blir Toppserie-spill også neste år, garanterer de at de vil støtte laget på bortebane.

— Hvis de holder seg og helsen er god, blir det nok én eller to turer til neste år også, sier Edgar, som da fyller 83 år.