De fire siste kampene av årets Brann-sesong kan alle bli helt avgjørende. Ikke bare for opprykksstriden, men også for hvilken spiller som blir årets Brann-spiller ifølge BTs børs.

Før sesonginnspurten er det fire kandidater som kjemper om tittelen.

BT samler alt opprykksstoff på én side. Få siste nytt om Branns sesonginnspurt her.

For selv om det er nykommeren Ruben Kristiansen som per dags dato har den høyeste poengsummen, har han ikke spilt mange nok kamper til å bli årets spiller. Det samme gjelder Jakob Orlov og Eirik Birkelund, som begge ligger høyt oppe på listen.

Dermed står man igjen med disse fire kandidatene:

1. Piotr Leciejewski

Polakken ble kåret til årets Brann-spiller i 2012 og i 2013, og ligger godt an til igjen å kunne smykke seg med tittelen. Etter at han kom tilbake fra ryggskaden og fingerbruddet i juli, har keeperen med den kjappe replikken vært en av Branns desidert beste spillere. Aller best var han i bortekampen mot Sogndal, da han nærmest på egenhånd sikret et uavgjortresultat med to redninger hentet fra øverste hylle.

Ta en kikk på BTs nye Brann-dagbok).

Leciejewskis børssnitt er 5,36 — et snitt kun Kristiansen kan matche. Men for at Leciejewski skal bli årets spiller må han holde seg unna skader og suspensjoner i de resterende kampene. Målvakten har nemlig kun spilt elleve kamper denne sesongen, og er avhengig av å spille de fire siste dersom han skal ha spilt minst halvparten av kampene denne sesongen. Det er et minstekrav for prisen.

2. Vadim Demidov

Etter å ha startet sesongen som midtbaneanker under Rikard Norlings ledelse, har Vadim Demidov nå fått en fast plass i Branns bakre firer. Da Lars Arne Nilsen tok over treneransvaret i vår, fikk Demidov en helt sentral rolle i laget - både som kaptein og forsvarssjef. I tospann med Bismar Acosta har han denne høsten vært en viktig bidragsyter til at Brann er blitt et av divisjonens gjerrigste lag. Det har forandret Brann fra å være en middelhavsfarer til å bli en soleklar opprykkskandidat.

RYKKER BRANN OPP? Prøv vår opprykkskalkulator og finn det ut!

Demidovs høydepunkt var forrige kamp mot Kristiansund, da han var banens suverent beste spiller. En aldeles strålende høst har gitt Demidov et børssnitt på 4,96 poeng, og har dermed passert Erik Huseklepp på listen.

3. Erik Huseklepp

Det betyr likevel ikke at Huseklepp er ute av kampen om "årets spiller"-tittelen. I takt med lagets fremgang denne høsten, har også Huseklepp forbedret sine prestasjoner. Det er kanskje ikke så rart, da vingen fra Sandsli har vært involvert i åtte av Branns mål siden Nilsen tok over. Selv har han scoret fire, mens han har vært nest sist på ballen like mange ganger.

Fem gode grunner til at Brann-rykker opp.

Totalt har Huseklepp scoret åtte mål denne sesongen, hvilket også gjør ham til lagets toppscorer. Flest mål scoret han i hjemmekampen mot Hønefoss (to mål), en kamp som også ifølge børsen var Huseklepps beste for sesongen. Huseklepps børssnitt er 4,88. Som Leciejewski har Huseklepp også tidligere vunnet tittelen som årets spiller. Den vant han i 2009. ## 4. Fredrik Haugen

Begynner vi endelig å se det beste av Fredrik Haugen i Brann-drakten? Den tidligere Løv-Ham-spilleren faller ikke lenger i talentkategorien, og har denne sesongen vist at han også kan være en av bærebjelkene i dette Brann-laget.

Brann-sjefen vinner og vinner - uten å få tilbud om jobben.

Etter først å ha blitt vraket av Lars Arne Nilsen fordi han hadde en dårlig kroppsholdning, har han blitt en av de viktigste spillerne i den nye trenerens system. Indreløperrollen, hvor han får mer kreativ frihet, passer ham svært bra - og Haugen virker bare å finne seg stadig bedre til rette i den. Faktisk kan kun Demidov matche Haugens børskarakterer de siste seks kampene.

Totalt har midtbanespilleren et snitt på 4,82 poeng. Den høyeste enkeltkarakteren fikk han i hjemmekampen mot Fredrikstad, da han viste frem pasningsspill av ypperste klasse. Han ble da belønnet med en åtter.