AVALDSNES-SANDVIKEN 2-0

Avaldsnes ble ikke overraskende for sterke for Sandviken i 2-0-tapet deres på Karmøy. Det betyr at bergenslaget ikke har vunnet på de fem siste seriekampene.

— Det er kjipt og tungt å tape fotballkamper. Men vi var der i vår også og vet at vi kan snu det. Plutselig løsner det, og det kan skje allerede neste kamp, sier spillende daglig leder, Madeleine Giske.

God mot topplaget

Lørdagens motstander ligger som nummer to i Toppserien, og stiller med rekordmange utenlandsproffer og flere norske landslagsspillere, som Elise Thorsnes, Cecilie Pedersen og tidligere Arna-Bjørnar-spiller Maren Mjelde.

Det var derfor få som ventet at den dårlige Sandviken-trenden skulle snu akkurat i dette oppgjøret.

Likevel bet kvinnene fra Stemmemyren godt ifra seg.

— Jeg tror de var frustrerte i førsteomgangen, og de fikk nok litt kjeft i pausen. Vi får bare ta med oss det positive inn mot det fire siste kampene, sier Giske.

Usikker Toppserie-tilværelse

Selv om Øyvind Nordtveits kvinner var best i første omgang, ledet hjemmelaget 2–0 etter 45 minutt.

Utover i annenomgangen ble det klart at alle poengene ble i Rogaland.

Sandviken, som befinner seg på kvalikplassen i Toppserien, er derfor langt fra sikret en tilværelse i Norges øverste divisjon også neste år.

- Vet vi er gode nok

Giske mener likevel at de hvite er for gode til å rykke ned.

— Vi ønsker å vise at vi hører hjemme i Toppserien, men vi vet at vi er gode nok til å vinne en eventuell kvalikkamp også. Det skal være forskjell på 1. div. og Toppserie.

— Følger dere med på lagene rundt dere?

— Ja, selvfølgelig. Både Medkila og Amazon Grimstad har forsterket i høst. Det blir spennende, men vi må prøve å konsentrere oss om oss selv. Plutselig kan de krype opp bak oss, sier Giske.

Medkila ligger hele seks poeng bak Sandviken på tabellen, men kan spise opp noe av det forspranget når de møter Klepp på søndag.