Klubben melder på sin hjemmeside at Tom Nordlie ikke lenger skal trene klubben. Nordlie ble ansatt som trener for Avaldsnes i desember i fjor med mål om å føre klubben til trofeer.

Han signerte bare en ettårskontrakt, men nå er Nordlie altså ferdig i klubben før den tid.

  • Nordlie har blitt linket til flere klubber i sommer:

Her er klubbens pressemelding:

"Tom Nordlie og klubben beklager tidspunktet dette skjer på da vi har kvalifisert oss til cupfinalen og ligger i posisjon med 4 poengs forsprang til å få en plass i Champions League. Men noen ganger må man sette andre ting i livet foran fotball. Tom Nordlie ønsker klubben, støtteapparat og spillerne lykke til videre og håper på fortsatt suksess.

Klubben takker Tom Nordlie for innsatsen som blant annet har resultert i at klubben er klar for cupfinalen og ligger godt an i kampen om en plass i kommende års Champions League. Klubben ønsker Tom Nordlie lykke til videre.

Verken Tom Nordlie eller AIL vil komme med ytterligere kommentarer."

Hadde klausul

Nordlie besvarte ikke vår telefonhenvendelse tirsdag kveld. Det er fra tidligere kjent at Nordlie hadde en klausul i avtalen med Avaldsnes om at han kunne gå dersom det kom en Tippeliga-klubb på banen.

— Den klausulen er ikke utløst når han nå forlater oss, sier Avaldsnes sin styreleder Helge S. Gaard til Dagbladet. Avisen mener dermed at det ligger personlige årsaker bak Nordlies plutselige farvel.

Start: - Vi har trener

Ifølge avisen Folkebladet overtar Frank Berntzen som hovedtrener for Avaldsnes. Berntzen har til nå vært hjelpetrener under Nordlie.

Nordlie har en lang CV som trener, blant annet for Odd, Vålerenga, Sandefjord, Start, Viking, Lillestrøm, Kongsvinger, Fredrikstad og Sandnes Ulf. I flere av klubbene ble han ansatt som en "redningsmann", og ofte har Nordlie klart å snu en dårlig trend. Men han er også kontroversiell på grunn av sin lederstil.

Ved siden av jobben som fotballtrener har Nordlie vært å se på skjermen som fotballekspert for NRK.

Det spekuleres nå i om Nordlie hyres inn for å redde noen av lagene helt i bunnen av herrenes eliteserie. Tromsø og Start har allerede skiftet trener i år mens Vegard Hansen trolig sitter trygt i Mjøndalen. Nordlie har vært i Start tidligere, og sørlendingene kjemper desperat for å overleve.

Start-direktør Even Øgrey Brandsdal svarer slik nå vi ber han om å kommentere en mulig Nordlie-retur til Start:

— Som du sikkert vet så har vi en hovedtrener.

Bård Borgersen overtok ansvaret da Mons Ivar Mjelde forsvant ut.