STAVANGER (Aftenbladet): I flere år var Sigrun Kleiv medisinsk ansvarlig i Sandnes Ulf. Hun har ikke lenger hovedansvar, men jobber for klubben en dag i uka. Til Aftenbladet forteller Kleiv at det ikke er ofte en fotballspiller på øverste nivå dopingtestes.

— Da vi spilte i eliteserien (2012-2014) var det dopingtester to ganger i løpet av en sesong. Da kom dopingjegerne i 1. omgang, og plukket ut mellom fem og åtte spillere på vårt lag som var på banen.Det ble testet etter kampslutt. Jeg opplevde aldri at de testet spillere på trening, sier Kleiv til Aftenbladet.

Hun legger til at Antidoping Norge var observante hvis det ble oppdaget mistenkelige verdier. Det kunne gi grunnlag for nye besøk og tester.

Kleiv kan ikke erindre at Sandnes Ulfs spillere er testet i år, når laget er i 1. divisjon.

Medisinsk ansvarlig i Viking, Halvard Øen Grova bekrefter at det ikke er veldig ofte Vikings spillere blir dopingtestet.

— De siste årene har det vel skjedd en til to ganger i sesongen, under kamp. Da blir som regel tre-fire spillere på hvert lag plukket ut. Men det har hendt at det har blitt foretatt dopingtester på trening også. Og denne sesongen er våre spillere dopingtestet fire ganger i kampsituasjon, sier han til Aftenbladet.