Fotball Danmark28.06.2008FC København v ZenitFoto: sportsagency.dk/DigitalsportNORWAY ONLYAssistent coach Bård Wiggen and Coach Ståle Solbakken, FCK Foto: Digitalsport

TRONDHEIM (adressa.no): De har vært sammen i FC København. De har vært sammen i Köln. Og hadde Ståle Solbakken fått det som han ville, hadde de vært sammen i Wolverhampton, også.

Men Wiggen valgte i stedet Rosenborg, og mandag hadde han sin første arbeidsdag på brakka. Og mens han selv åpner et nytt kapittel i fotball-livet, måtte han lørdag konstatere at Solbakken avsluttet kapitlet som omhandler Wolverhampton.

— Kan sette begrensinger

— Jeg har snakket med Ståle i det siste, og snakket med han også på søndag. Det er synd. Synd for Ståle, ettersom han følte han kunne ha klart å snu på situasjonen i Wolves igjen, men også for norsk fotball. Det kan sette begrensinger for andre norske trenere med tanke på utlandet, sier Wiggen til adressa.no

Han sier også at Solbakken oppfattet situasjonen i Wolverhampton som helt annerledes enn året de hadde sammen i bundesliga, som endte med at Köln ga duoen sparken før sesongslutt.

— I Köln lå det i lufta at vi kom til å få sparken. Slik opplevde han det ikke i England. Men det er veldig synd, gjentar Wiggen - og mener Solbakken nå gjør lurt i å bruke noe tid før han bestemmer seg for hvor han vil fortsette trenerkarrieren:

— Jeg tror Ståle nå gjør lurt i å ta seg en pust i bakken, og ta det med ro på Hamar. Av og til er det smart å tenke over hva man vil, sier Wiggen.

- Hjertet mitt her

Selv er Wiggen imidlertid ikke i tvil om at RBK var riktig for ham, da klubben kom på banen i fjor høst. Etter 23 års fravær er den tidligere spilleren tilbake i Trondheim, og gleder seg til å ta fatt på jobben sammen med kompisen fra RBK-tida, Per Joar Hansen.

— Rosenborg er en klubb som er i toppen av norsk fotball hvert år, og som spiller internasjonal fotball hvert år. Så betyr det jo en del at jeg har hjertet mitt i denne byen, smiler Wiggen, som altså ikke blir assistent under Jan Jönsson - som først var planlagt.

- Hva kan du si til at det ikke ble slik?

— Nei...Jeg har ikke noen kommentar til det, svarer Wiggen.