Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport!

Tim Nash følger Wolverhampton tett gjennom sin jobb i avisen Express & Star. I en kommentar skriver han at det siste året har vært et av de mest turbulente årene i Wolves’ lange historie.

– To divisjoner, fire managere og mye lidelse, sinne og forvirring, skriver han.

Nash mener at Wolves har ligget nede helt siden sparkingen av Mick McCarthy i februar i fjor.

– I stedet for en ny begynnelse, var sparkingen av McCarthy starten på en rekke miserable hendelser som førte Wolves fra den ene krisen til den andre.

Sjokkansettelse

En rekke managere ble koblet til klubben, som Alan Curbishley, Steve Bruce, Gus Poyet, Brian McDermott og Walter Smith. I stedet gikk jobben til McCarthys assistent, Terry Connor. Wolves rykket ned fra Premier League.

Overraskelsen var stor da formann Steve Morgan ansatte Ståle Solbakken, mannen som hadde fått sparken etter kort tid i Köln.

– Hvis poenget til Morgan var å overraske, fikk han maksimal effekt. Ansettelsen av Solbakken sjokkerte en hel fotballverden, ettersom Wolves for første gang ansatte en utenlandsk manager i sin 135-årige historie, skriver Nash.

Lokalavisen peker på Solbakkens manglende erfaring med engelsk fotball – det begrenset seg til seks kamper som spiller for Wimbledon. Men Morgan lot seg blende av Solbakkens stolte historikk som trener i FC København.

– Etter først å ha lovet å spille som Barcelona, endte spillerne hans opp med å spille som Barnet. Mens Connor var en nybegynner som manager, var Solbakken en nybegynner i Championship, skriver Nash.

Elendig start

Avisen mener at Solbakken var uheldig fra første stund, da han ikke klarte å beholde stjernespillerne Michael Kightly, Steven Fletcher og Matt Jarvis. Dessuten overtok han en desillusjonert spillergruppe etter nedrykket.

– Det skulle bli vanskelig å integrere en mislykket spillergruppe med en tapermentalitet, med en rekke utenlandske signeringer som i likhet med Solbakken var ukjent med Englands nivå to, skriver Nash.

– Sammen med de manglende resultatene, var det som ødela nordmannens sjanser til å beholde jobben at laget ikke evnet å spille med lidenskap, tempo, bredde eller kreativitet. Uansett hva det var han ønsket at spillerne skulle gjøre – og til tider var det vanskelig å se – maktet ikke, eller ville ikke, spillerne utføre dette, fortsetter han.

Nash er kritisk til mannen som skal erstatte Solbakken, Dean Saunders.

– Akkurat som Connor og Solbakken, mangler han erfaring fra dette nivået. Et nytt sjansespill, skriver Nash.

Morgan får gjennomgå

Også bloggeren Tim Spiers er kritisk til Steve Morgans avgjørelser.

– Det er bare noen måneder siden Solbakken ble ansatt. Morgan snakket om en frisk, ny start for klubben og sa at Solbakken absolutt ikke var avhengig av opprykk denne sesongen. Dermed antydet han at den nye manageren ville få tid på seg til å implementere sine metoder. Han vektla også at Wolves ikke er en "hire and fire"-klubb, en uttalelse uten verdi når formannen nå ansetter vår fjerde manager på 11 måneder.

Men bloggeren er også kritisk til Solbakken.

– Fotballen som ble spilt var generelt sett kjedelig å se på, han hadde ingen plan B, og han klarte ikke å ta tak i vårt største problem – det porøse forsvaret, skriver han.

Han peker på at en klubb som Swansea brukte mange år på å oppnå suksess.

– Solbakkens suksess med FC København antyder at han kunne ha fullført jobben i Wolves. Det får vi aldri vite svaret på, og nå må fokus rettes mot styrerommet. Vi må spørre oss selv hva i all verden det er som skjer.