– Jeg er utdannet pedagog, har bred ledererfaring fra flere land, i en meget tøff bransje. Det kan hende det er mulig å bruke det i andre deler av arbeidslivet, sier Ståle Solbakken til HA-sporten.

44-åringen er mentalt sliten etter en langvarig tøff periode ble avsluttet med at han mistet jobben som manager lørdag kveld.

10 år som trener

– Det er 10 år siden jeg tok over HamKam, og det har gått i ett siden 2003. Kanskje det er på tida å prioritere noe annerledes, spør Solbakken, som er kritisk til hvordan han sjøl løste jobben som manager i Championship.

— Jeg har gjort feil undervegs. Ingen tvil om det. Men det som er ekstra bittert å tenke på er at jeg nå føler at jeg har lært det aller viktigste. Det er først nå jeg kjenner ligaen, egen spillertropp, mangler i troppen vår og ikke minst hvordan gamet fungerer her i England, innrømmer Solbakken, som mener at jobben bak skrivebordet er viktigere enn han trodde på forhånd.

Spillet om spillere

– Her i Championship er ledelse og kjøp/salg av spillere viktigere enn jobben ute på treningsfeltet. Den biten undervurderte jeg trolig litt, sier Solbakken.

Sent lørdag kveld kom telefonen Solbakken fryktet, men likevel ikke ventet.

– Jeg hadde vel ingen grunn til å bli overrasket over å få sparken, men jeg håpet i det lengste at jeg fikk fortsette. For jeg er hundre prosent sikker på at Wolves kommer til å løfte seg ganske raskt. Da er det surt å ikke få være med på det, mener Grue-mannen.

Støtte av spillerne

Lørdag kveld og søndag tikket det inn hyggelige SMS’er til Solbakken. Både spillere, støtteapparat og ansatte i klubben ville vise sin støtte til nordmannen.

— Jeg tror ikke alle hilsningene er like helhjertet, ler Solbakken, men er trygg på at han hadde stor støtte blant spillerne.

– Det er jo spillerne som har gjort det mulig for meg å fortsette – også etter en lang og tung periode. I tillegg er lokalpressen langt mer kritisk til ledelsen enn hva de er til meg. Det er noe jeg merker meg, sier 44-åringen.

Hjem til Hamar

De neste dagene skal Solbakken formelt gjøre opp med tidligere arbeidsgiver, pakke sammen sakene sine og flytte tilbake til Hamar.

– Jeg håper å være tilbake i Hamar på onsdag, men det er altfor tidlig å legge planer for framtida vår som familie akkurat nå. Men vi blir i Hamar fram til sommeren i alle fall, sier Ståle Solbakken.