ULLEVAAL: Obaidli og trener Dusan Poloz representerte Molde HK på mandagens eliteserie-kickoff på Ullevaal stadion. Her ble lagene som skal spille i øverste divisjon presentert, og spillere og trenere fikk muligheten til å møte hverandre før alvoret setter i gang til helga.

Molde får en skikkelig ilddåp på øverste nivå når Vipers Kristiansand og trener Gunnar Pettersen kommer på besøk søndag. Lagets store stjerne, Anniken Obaidli, gleder seg stort til å få drømmen om eliteseriespill oppfylt. Det er heller ikke fritt for nerver foran den store dagen.

– Jeg skal innrømme at jeg begynner å bli litt nervøs. Jeg har aldri prøvd meg i eliteserien før, så alt er veldig nytt. Det er litt skummelt å tenke på, men samtidig gleder jeg meg veldig, sier 20-åringen til Romsdals Budstikke.

Tøft mentalt

Det unge og urutinerte Molde-laget vant kamper stort sett hver eneste helg forrige sesong, men i år må de være forberedt på en langt tøffere hverdag. Omstillingen er tøff, og etter en rekke treningskamper mot elitemotstandere og ytterst få seire, har spillerne fått en forsmak på hva som venter på øverste nivå.

– Det har vært tøft mentalt å tape så mange kamper, men vi prøver å jobbe med det. Vi er flinke til å snakke om det, og akkurat det tror jeg er viktig, sier Obaidli.

Molde har hentet inn ni nye spillere til klubbens første år i eliteserien, og det å drille et helt nytt lag krever tid og tålmodighet. Obaidli har merket fremgang den siste tiden, og mener laget skal gjøre det vanskelig for motstanderne. Spesielt hjemme i Idrettens Hus.

– Det er hjemme vi først og fremst må levere, men vi skal krige og være tøffe i hver eneste kamp vi spiller. Vi tar dette veldig seriøst, og vil at det skal gå, sier hun.

Møter forbildet

Molde-trener Dusan Poloz hygget seg stort sammen med spillere og trenerkollegaer på Ullevaal mandag. Han tok seg blant annet tid til en prat med Gunnar Pettersen, som kommer til Molde med Vipers søndag.

– Jeg er så heldig at jeg møter han der i første seriekamp, sier Poloz — og peker på Pettersen som står noen meter bortenfor.

– Han er et stort forbilde for meg. Han har ledet verdens beste kvinnelandslag, og jeg beundrer det han har fått til, sier han.

Poloz selv er glad for å være tilbake i norsk håndball, og han ser frem til åpningskampen mot Vipers Kristiansand.

– Vipers er et lag som sikter mot medalje i år, men vi spiller hjemme og der skal vi være farlige. Jeg vil at vi skal ha det ryktet. Det skal ikke være lett å ta poeng i Idrettens Hus i Molde. Det er ikke den fineste hallen i Norge, så det gjør det enda verre å møte oss, sier han.

Entusiasme

Tsjekkeren mener Molde har tatt steg de siste ukene, men understreker samtidig at det svinger for mye i prestasjonene. Han håper imidlertid samspillet og kombinasjonene vil sitte bedre og bedre når spillertroppen får litt tid på seg, og mener de har en god mulighet til å berge plassen på øverste nivå.

– Vi skal gjøre et ærlig forsøk på å klare det, og jeg mener det er fullt mulig. Jeg er en trener som legger mye vekt på forsvarsspill, og 17-17-kampen mot Storhamar viser at vi er på gang. Det tøffe forsvarsspillet skal bli et kjennetegn ved laget vårt, sier han.

– Det første året er alltid tøft, men vi skal spille mye på entusiasme og engasjement både fra apparat og spillere. Vi skal gjøre alt for å gjøre det vanskelig for motstanderne, sier han.