Feigt? - Det er pussig at ingen av lagene tipper seg selv høyere i serien enn en fjerdeplass, sier ØIF Arendals spiller Sondre Paulsen.

Kun sørlandsklubben tør å flagge det høyt: Laget og trener Marinko Kurtovic har troen på gull denne sesongen.

— Vi fra Arendal prøver å bli kvitt sørlandsmentaliteten, der janteloven er sterk. Vi prøver å være på offensiven, kommer det fra spilleren som var på laget som vant både serie- og cup i fjor. Sluttspillet tok Elverum seg av.

- Vi har lyst til å vinne sluttspillet også, men det vil gå ut over noe, og vi ønsker å presentere oss i Europaligaen også, legger 27-åringen til.

Han synes det er topp at trenerne i serien tipper Arendal på topp på tabellen.

- Ja, det viser jo bare at de har troen på det vi gjør.

- Ingen hadde tro på oss i fjor, men vi vet hva som skal til, sier trener Marinko Kurtovic.

Elverum vil mye

De andre trenerne mener at ØIF tar gull, Elverum sølv og Drammen bronse.

Elverums Morten Nergaard kommenterer det slik:

Arendals Sondre Paulsen (t.v.), Elverums Morten Nergaard og Drammens Johannes Hippe (bak) hører til på lagene trenerne har mest tro på. Foto: METTE BUGGE

- Vi starter serien med minus to poeng (trukket av forbundet på grunn av økonomi), og så møter vi Drammen og Arendal borte i starten. Det kan fort bli litt poengminus i starten, men vi har lyst til å vinne. Det blir jo spennende med Champions League-kvalik også.Hedmarkingene drar til Bosnia allerede torsdag.

I Elverum er Steffen Stegavik tilbake, og laget er blant andre forsterket med Petter Øverbye fra Nøtterøy.

Partyspillere

- Vi har mange partyspillere i Drammen, spøker nykommer Johannes Hippe. Han sikter til spillere som gjør det helt uvanlige med ballen og spiller for publikum. Med Frank Løke og Kristian Kjelling inn fra utlandet, har laget fra Buskerud fått stjerner også.

- Men det tar tid å spille sammen et lag, sier Hippe.

Han valgte å gå fra Bækkelaget, nettopp på grunn av klubbens ambisjoner: Fra Drammen til drømmen. Nå er han spilleklar, i motsetning til Kjelling, som etter kneproblemer trolig ikke blir å se i drakten før i februar.

Mens TV2 tidligere har hatt rettighetene til håndball, er det nå Discovery Norge som har sikret seg rettigheter til klubb— og landskamper, dog ikke mesterskap. Eurosport Norge skal vise én kamp hver onsdag klokken 19.00. Selv om herrene starter serien i morgen, er det først neste onsdag med Byåsen-Larvik (d) og onsdagen deretter med Drammen-Haslum (h) som det blir TV-ball. 35 klubbkamper skal vises i løpet av sesongen.

PS. Storhamar på damesiden ble degradert, Larvik starter tre poeng i minus. På herresiden starter Viking med fire og Elverum med to poeng i minus. Dette skyldes rot i økonomen.