MOLDE: Moldes håndballdamer får en ny internasjonal forsterkning foran debuten i eliteserien. Mandag slapp klubben nyheten om at den tunisiske landslagsspilleren Ines Khouildi har skrevet kontrakt. I likhet med den østerrikske målvakten Petra Blazek kommer hun fra spill i MTK Budapest i Ungarn.

  • Ines har lang erfaring som landslagspiller for Tunis. Hun har deltatt i flere verdensmesterskap og har spilt for toppklubber i Europa. Ines er en spiller med ekstreme kvaliteter som bakspiller. Hun er gjennombruddsdyktig og har et tungt skudd. Hennes rutine som bakspiller vil være en enorm styrke for vårt lag, sier styreleder Per Gjerde i MHK Elite.

Klubbens sportslige leder Carl Henrik Indbjør har fulgt Khouildi i tre år. Han mener 30-åringen er en klassespiller på øverste hylle i Europa. Det tror også Anniken Obaidli.

— Det blir svært spennende å spille sammen med en så erfaren og dyktig bakspiller. Dette kan helt sikkert være med og styrke min utvikling som håndballspiller, sier Obaidli i en pressemelding.

- Et godt prosjekt

— Med signeringen av Ines har vi fått på plass nok en erfaren spiller som kan hjelpe våre unge jenter i deres utvikling som håndballspillere. Ines var blant annet toppscorer i den franske toppligaen i 2011, sier Per Gjerde.

Spilleren selv ser fram til å spille for Molde.

  • Jeg signerer for Molde fordi klubben har et godt prosjekt og dette vil bli en fin utfordring for meg. Personlig har jeg lyst til å spille håndball i en annen kultur. Jeg vet at skandinaviske land spiller hurtig håndball og jeg tror det blir interessant for meg. Jeg gleder meg til å spille der neste sesong, sier Khouildi i pressemeldingen.

Den venstre bakspilleren slutter seg til MHK-troppen 1. august. 30-åringen er 183 centimeter høy og veier 76 kilo.

Ines Khouildi har spilt for MTK Budapest (Ungarn), Gdynia (Polen), Muratpasa BSK Antalya (Tyrkia), US Mios-Biganos (Frankrike), Issy-les-Moulineaux (Frankrike), Cercle Dijon (Frankrike) og Ennour Sportif Ariana (Tunisia).