BANGKOK (fvn.no): I de to første kampene i King’s Cup i Thailand har Markus Henriksen og Tarik Elyounoussi storspilt for Norge sammen på høyresiden på midtbanen. Henriksen som indreløper, Elyounoussi som kantspiller.

Mot Danmark scoret Elyounoussi og var Norges beste, mot Thailand onsdag var Henriksen banens klart beste, og både kunne og burde scoret minst ett mål.

Kjemi på banen

Men hvorfor østfoldingen og trønderen har funnet tonen her nede i Bangkok, det vet ingen av dem.

— Hva skal jeg si, da? Vi er gode fotballspillere, og gode fotballspillere forstår hverandre, sier Tarik Elyounoussi og ler.

Og fortsetter:

— Markus passer meg perfekt som indreløper. Han leser spillet, har et godt fotballhode, han forstår meg og vet hvor jeg vil ha ballen. Det har bare fungert veldig bra mellom oss. Hvorfor vet jeg ikke, en trønder og en østfolding, det er jo i utgangspunktet litt forskjell. Jeg har aldri spilt med Markus før, nesten aldri snakket med han, heller, så det er nesten utrolig hvordan det har fungert, sier FFK-spissen.

- Når skal Elyounoussi til Rosenborg da, for å spille sammen med han?

— He,he...Eller Markus til Fredrikstad. Uansett er det en ære å spille sammen med han. Han er et voldsomt talent, han har et stort potensial og kommer til å vokse i den rollen han har på landslaget, skryter Elyounoussi.

Markus Henriksen har heller ingenting i mot å spille på lag med Elyounoussi etter suksessen de har hatts ammen i Thailand.

— Det må du ikke spørre meg om, men det hadde vært hyggelig og spilt sammen med Tarik på klubblaget også, du vet jo aldri i fotball. Du får ringe Hoftun, sier Henriksen og ler.

- Men hvorfor tror du det har klaffet så bra mellom dere?

— Jeg har fortsatt ingen forklaring, det har bare klaffet. Tarik er en veldig god spiller, og så har det bare falt seg naturlig i de to første kampene, at vi har spilt som vi har gjort, sier Henriksen.

Hva mener du; Henriksen til FFK eller Tarik til RBK?