Norway's Tarik Elyounoussi (R) fights for the ball with Thailand's Supachai Komsilp during their 41st King's Cup soccer match at the Rajamangala national stadium in Bangkok January 18, 2012. REUTERS/Chaiwat Subprasom (THAILAND - Tags: SPORT SOCCER) Foto: SCANPIX

BANGKOK: Mot Danmark søndag var de Norges to beste spillere. Mot Thailand onsdag var igjen FFKs Tarik Elyounoussi og RBKs Markus Henriksen blant de beste på det norsk laget som slo vertsnasjonen i King’s Cup, 1-0. Dermed leder Norge og kan vinne hele turneringen med seier mot Sør-Korea lørdag.

LES OGSÅ: — Hadde nesten lyst til å gi meg

Henriksen sentral

Og sentrale i norsk seier, en trønder som virkelig har stått fram under Thailand-turen:

- Det har gått veldig fint til nå, det er lett å spille med Tarik. Det eneste som irriterer meg i dag er at jeg ikke scoret, jeg burde gjort det , sier Henriksen, som hadde to gode avslutningsforsøk i 1. omgang.

En gikk rett på utsiden fra kloss hold, et annet var på vei langt bort i hjørnet, men Thailands keeper reddet vakkert.

I tillegg regisserte Henriksen flere andre angrep som blant annet endte hos Tarik Elyounoussi, som burde scoret etter drøyt halvtimen spilt.

- Hvorfor funker det så bra mellom deg og Tarik, tror du?

- Det har jeg egentlig ikke noe svar på. Det har bare løsnet bra. Vi spiller en fin fotball som passer meg bra. Og så har vi møtt to lag som gir oss rom utpå siden der, som vi jo liker godt, det kan kanskje være noe av grunnen. Men det er artig å være delaktig i seieren , sier Henriksen.

Norge skapte noe mindre i 2. omgang, da blant andre Elyounoussi ble hvilt.

- Viktig med seier

Landslagstrener Egil Olsen oppsummerte kampen slik:

- Det var viktig med seier, selv om den satt langt inne. Det ble tungt da vi ikke scoret i 1. omgang da vi skapte de største sjansene. Vi var bedre enn Thailand, men det var en uryddig og ujevn kamp. Det er ikke så rart, for det er mye nye folk og nye konstellasjoner. Dessuten ble folk dyktig slitne utover i 2. omgang, vi måtte plukke ut noen av dem , sier Drillo.

- Hva er du mest fornøyd med?

— Entusiasmen og viljen til å stå på, det er en voldsom motivasjon og fin guts i gjengen. Denne kampen teller på FIFA-rankingen også, så det var bra vi vant, sier Drillo.

PS! I kveld lokal tid i Bangkok, er det duket for debutanttalene. Hele 14 spillere skal holde sine taler for resten av laget og støtteapparatet.