BANGKOK (fvn.no): — Jeg følte det gikk greit; det ble seier, 90 minutter på banen og så holdt vi nullen, oppsummerer Odd Grenland-spilleren, som endelig slapp til.

For mens samlingen i den thailandske hovedstaden har gått sin gang, har Hagen flere ganger påpekt at han er spillesugen. Men mot Thailand fikk sørlendingen samfulle 90 minutter som høyreback. Hagen leverte en kamp helt på det jevne. Han hadde god kontroll defensivt, offensivt var han også tidvis bra med.

— Steffen klarte seg helt greit. Noe var bra, noe var ikke like bra, men noen skikkelig individuell vurdering vil jeg ikke gi deg før jeg har sett kampen en gang til på dvd, sier Ola By Rise.

Norges assistenttrener er mannen som videoanalyserer Norges kamper. Hagen blir gjerne fast inventar i de analysene.

Overraskende rolig

— Det er klart det ga mersmak, det er en kjempeinspirasjon for meg å få være med her. Det har vært min drøm og er min drøm å få spille på A-landslaget, sier Hagen ydmykt.

- Hva har Drillo sagt til deg etter debuten?

— Han har ikke sagt noe ennå.

- Hvordan opplevde du debuten din?

— Jeg var overraskende rolig før kampen, lite nerver, så det var ingen problemer sånn. Jeg merket det var lenge siden jeg har spilt kamp, i tillegg var det veldig varmt, så jeg prøvde å drikke mye. Kanskje kunne jeg tatt flere løp offensivt, men jeg er en type som ikke går fram hvis jeg ikke er sikker på at jeg orker å løpe tilbake igjen. Men alt i alt synes jeg det gikk greit, svarer Hagen.

God høyreside

Norge hadde ikke like god kontroll bakover mot Thailand som mot Danmark lørdag, uten at hjemmelaget skapte all verdens før de fikk et par farligheter mot slutten av kampen. Anført av høyresiden – i leddet foran Hagen – med Markus Henriksen og Tarik Elyounoussi, var Norge gode i 1. omgang. Det ble skapt noen gode sjanser, men mål ble det ikke før Tore Reginiussen ble matchvinner seks minutter før slutt. Magnus Wolff Eikrems frispark fra høyre ble slått perfekt inn i Thailands felt, der Reginiussen til slutt fikk skuldret ballen i mål.

— Det var viktig med seier, selv om den satt langt inne. Det ble tungt da vi ikke scoret i 1. omgang da vi skapte de største sjansene. Vi var bedre enn Thailand, men det var en uryddig og ujevn kamp. Det er ikke så rart, for det er mye nye folk og nye konstellasjoner. Dessuten ble folk dyktig slitne utover i 2. omgang, vi måtte plukke ut noen av dem, sier Drillo.

- Hva er du mest fornøyd med?

— Entusiasmen og viljen til å stå på, det er en voldsom motivasjon og fin guts i gjengen. Denne kampen teller på FIFA-rankingen også, så det var bra vi vant, sier Drillo.

Norge leder nå King’s Cup, og vinner turneringen med seier over Sør-Korea lørdag. Danmark spilte 0-0 mot koreanerne.