BANGKOK (fvn.no): På den siste treningen før de to siste kampene i King’s Cup spilles i Bangkok lørdag, trente Norge relativt pent og pyntelig under stekende sol i millionbyen. En god stemning preget den norske leiren, spesielt blant støtteapparatet.

Treningsøkten startet med at Drillo-assistent Ola By Rise ruslet bort til det relativt beskjedne norske pressekorpset til stede i Bangkok for å småprate. Trønderen smilte og delte ut noen kommentarer, før økten startet.

Men det var først da den time lange seansen var over, at stemningen ble ordentlig god.

(Artikkelen fortsetter)

VARME: Norges landslagssjef Egil «Drillo» Olsen smører solkrem. (Foto: Scanpix)

For på spørsmål om landslagstrener Egil «Drillo» Olsen synes det betyr noe å vinne King’s Cup, som Norge gjør hvis de slår Sør-Korea i morgen, svarer Drillo dette:

— Pokalen betyr ikke all verdens, men vi har et lite håp om å få se Frode (Grodås, keepertrener, red.anm.) «oppå der» til å ta imot pokalen. Det hadde vært veldig morsomt, så vi håper jo litt ekstra på å vinne for å få se det, sier Drillo.

Da vi spør hvorfor?

— Det får dere spørre Nils Johan, om, svarer Drillo muntert, og sender pressen videre til toppfotballsjef Nils Johan Semb, som står 20 meter unna. Fem journalister marsjerer taktfast mot Semb og bringer oppdraget fra Drillo videre. Semb ler godt.

En kjapp oppdatering: I 1999, under Nils Johan Sembs ledelse, spilte Norge turnering i Israel på nyåret. Motstanderne var Estland og Israel.

Norge hadde slått Israel, og ledet 3-0 mot Estland og lå an til å vinne turneringen. Men, så på et kvarter, slapp Grodås inn tre mål, uten at Estland hadde hatt en eneste målsjanse, i følge Semb.

En småforbannet Grodås kunne likevel konstatere at Norge vant turneringen. Som kaptein var det naturlig at han da tok i mot pokalen.

— Er det Drillo som har sagt dette? He,he. Jo, sist vi løftet en pokal var vel i Israel i 1999. Frode kom inn på stillingen 3-0 til Norge mot Estland, men var vel ikke helt heldig med keeperspillet, for å si det sånn. Det ble 3-3, uten at Estland hadde målsjanser, erindrer Semb.

— Grodås tok likevel ansvar med pokalen, med blodåren stående og pumpe, sier Semb lattermildt, mens han peker på pannen.

— Det var for øvrig en Grodås som på den tiden spilte i Tyskland (Schalke 04, red.anm.). Han kom helt barbert på hodet og hvit på kroppen, det var jo vinter der. Men han kan nok beskrive dette ganske bra selv, hvis han vil. Men det er helt opplagt at han skal løfte pokalen, det er sånn det må være, avslutter Semb.

Marsj

Grodås, som hadde en prat med Espen Bugge Pettersen, ble nesten forfjamset da pressekorpset fortsatte sin marsj i hans retning.

Grodås bryter ut i latter når han hører ærendet.

— Fy flate, mitt svar får være at hvis Norge hadde hatt en så bra sportssjef som Danmark, så hadde vi vært i EM og VM vi, også, sier Grodås.

Og fortsetter leende:

— Jeg har en historie bak meg hvor jeg har løftet mye pokaler, jeg er vel den i troppen som har mest erfaring med det, så det er vel derfor? Neida. Det var vel ikke et av de store øyeblikkene i karrieren min. Jeg slapp inn tre mål kjapt, to av de burde jeg tatt. Og når du da etterpå skal løfte pokalen, da blir den tung, altså, det var en svær pokal, minnes Grodås, som i sin lange karriere som spiller blant annet vant FA-cupen med Chelsea i 1997. Norge vant turneringen i Israel, til tross for 3-3 i siste kamp. Grodås, som kaptein, tok i mot det synlige bevis. Det var også en av de aller siste landskampene han var involvert i.

— Men jeg trodde landslagstreneren hadde taushetsplikt, jeg liker ikke at det siger ut slike opplysninger. Men jeg skal ta ansvaret i morgen, også, men å si at det er naturlig at jeg gjør det, det er vel å ta i, sier keeperkjempen smilende, som nå kan få en ny sjanse til å heve en pokal over hodet og legge historien fra Israel død.

Sist Norge vant en turnering var en nyttårsturnering i Hong Kong i 2004 under Åge Hareides ledelse. Norge vant også en tilsvarende turnering i 2001. Men under Drillos ledelse kan King’s Cup bli det første trofeet Norge hanker inn.

— Dette er første gang jeg kan vinne noe med Norge, det er første gangen vi er med på en sånn turnering med meg, så det hadde vært stas, det, sier Drillo.