BANGKOK (fvn.no): I går styrte 21-åringen den norske midtbanen til 1-0-seier over Thailand i sin andre A-landskamp med Drillos. Nå takker han Scholes for all inspirasjonen gjennom flere år.

— For meg er det Paul Scholes som gjelder. Å ha opplevd det han gjør på nært hold, og se det han gjør i comebacket nå, det er helt utrolig , sier Magnus Wolff Eikrem.

Molde-spilleren, som i går hadde rollen som midtbaneanker og ballfordeler i Norges 1-0-seier over Thailand i King’s Cup, var selv i Manchester United i over fire år. Der kunne han studere verdensstjernene til Sir Alex Ferguson på nært hold. Og blant verdensstjernene på Old Trafford var det en aldrende midtbanespiller som Wolff Eikrem fulgte ekstra nøye med på.

Les også: Debutant-Hagen: - Har drømt om landslaget | Henriksen: - Irriterer meg at jeg ikke scorer | Reginiussen: - Hadde nesten lyst å gi meg

- Guds gave til fotballen

— Jeg så jo opp til spillere som Zidane da jeg var liten, men å se det Paul Scholes på trening, det er det ikke mange som gjør. Jeg plukket opp mange små ting, egentlig, men det å se hvordan han overførte ting han gjorde på trening til kamp, hvor alt ser så enkelt ut, det er helt utrolig. Og det er ikke så enkelt, altså. Han er blant annet flink til å skaffe seg rom, han har alltid et par sekunder mer tid enn alle andre. Han er Guds gave til fotballen, sier Wolff Eikrem, og legger til at han håper United-veteranens comeback varer lenge.

Som spillere er det en del likheter: evnen til å være spillbar, pasningsfoten, fotballhodet og teknikken. Mot Thailand i Bangkok i går fikk også moldenseren vist fram mye av det, kanskje spesielt før pause. Da Norge avgjorde kampen med Tore Reginiussen sin skuldring av ballen inn i mål seks minutter før slutt, var det Wolff Eikrems frispark som til slutt førte til scoringen. Han hadde også assist da Tarik Elyounoussi scoret mot Danmark lørdag.

— Målet mitt er å spille seg inn på den norske midtbanen, så klart, men det er mange gode spillere i Norge. Men det var veldig artig å spille hele kampen. Vi klarte å skape en del også, kanskje spesielt før pause. Og så var det artig at frisparket førte til mål. Jeg hadde en god følelse før jeg slo det, sier Wolff Eikrem.

Ny god kamp av ”superduoen”

Men det var to andre midtbanekolleger av ham som igjen styrte det offensive spillet for Norge. Markus Henriksen og Tarik Elyounoussi var gnistrende i samspill også mot Thailand. Så falt også Norge litt offensivt da Elyounoussi ble tatt av ved halvtid.

Landslagstrener Egil ”Drillo” Olsen oppsummerer slik:

— Det var viktig med seier, selv om den satt langt inne. Det ble tungt da vi ikke scoret i 1. omgang da vi skapte de største sjansene. Vi var bedre enn Thailand, men det var en uryddig og ujevn kamp. Det er ikke så rart, for det er mye nye folk og nye konstellasjoner. Dessuten ble folk dyktig slitne utover i 2. omgang, vi måtte plukke ut noen av dem, sier Drillo.

- Hva er du mest fornøyd med?

- For mye småspill

— Entusiasmen og viljen til å stå på, det er en voldsom motivasjon og fin guts i gjengen. Denne kampen teller på FIFA-rankingen også, så det var bra vi vant, sier Drillo.

Noe han ikke likte like godt var småspillet i midtbaneleddet i perioder, som også førte til balltap ved noen tilfeller.

— Det er riktig, det var mange stilbrudd, der, det ble litt for mye småspill, det skal vi forsøke å plukke av dem. Vi jobber jo med det, men de spiller annerledes i klubbene sine. Men vi prøver å luke vekk de håpløse og korte tversoverpasningene, det blir unldvendige pasninger og balltap, sier Drillo.

Norge møter Sør-Korea i siste kamp i King’s Cup lørdag. Og vinner Norge der, vinner de hele turneringen. Norge står med fire poeng etter gårsdagens seier, mens Sør-Korea står med tre, Danmark har to poeng.

WOLFF EIKREMS HELT: Paul Scholes er en viktig spiller for Manchester United. Nå imponerer han også i comebacket (Foto: Scanpix).