Karol Mets og Viking vant forrige gang Sarpsborg 08 gjestet Viking stadion. I kveld ligger det en cupfinale i putten. Klarer Viking å forsvare favorittstempelet? Karol Mets og Viking vant forrige gang Sarpsborg 08 gjestet Viking stadion. I kveld ligger det en cupfinale i putten. Klarer Viking å forsvare favorittstempelet? Foto: NTB scanpix

«Fem grunner til at Viking går til cupfinalen»

HP-BLOGGEN: I dag er det vinn eller forsvinn. Semifinale i cupen er virkelighetens realityshow: En skal ut.

La oss først liste opp noen grunner til å være bekymret:

Sarpsborg 08 er et godt lag som kjempet til seg poeng borte mot Haugesund på søndag. Da kom utlikningsmålet etter corner, noe som ikke er tilfeldig. Sarpsborg 08 er et knallsterkt dødballag.

BLOGGER OM VIKING: Hans Petter Jørgensen. Foto: Lars Idar Waage/Stavanger Aftenblad

De har flere spillere som slår gode dødballer og de har duellkraften som trengs for å få ballen i mål. Når Viking slo Sarpsborg 08 i sommer kom også målet på dødball. Sarpsborg 08 har semifinaleerfaring fra 2014. Flere av spillerne på dagens lag var med på å tape mot Odd i fjor. Det gir både erfaring og revansjelyst.

Viking på sin side har ikke spilt semifinale på 14 år. Vi har et lag uten erfaring fra slike viktige kamper. Hvordan vil det slå ut?

  • Hvem tror du vinner? Stem nederst i saken!

Så over til det som gir grunn for optimisme:

Viking er et bedre fotballag enn Sarpsborg 08. Tabellen lyver ikke. Viking har dessuten slått østfoldingene to ganger allerede denne sesongen.

Vi har ingen skader og kan stille med vårt beste mannskap. Det betyr en solid keeper, to knallsterke midtstoppere, gode backer, en midtbane med duellkraft, kantspillere som kan skape magi og spisser som begge har scoringsformen inne.

Vi har hjemmebane. Det betyr 12-13 000 hjemmesupportere som kan gi laget sitt en uvurderlig støtte. Mot Molde spilte tilskuerne en avgjørende rolle. Vi bar Viking fram til seier. Det kan skje igjen.

Det er meldt Viking-vær. Det blir flomlys, det blir vind og det blir regn. Da trives vi.

Jeg forventer et kampbilde der Sarpsborg 08 ligger kompakte og at Viking derfor må klare å åpne opp forsvaret deres. Vi har spillere til det, men vi er avhengig av mer tempo og energi enn mot Godset i sist hjemmekamp.

Kanskje bør Makhtar spille?

Spørsmålet er om midtbaneduoen Mets/Jørgensen har det som skal til i slike kamper? Det er ikke verdens mest kreative duo. Karol Mets pådro seg gult kort mot Strømsgodset og må stå over neste seriekamp mot RBK. Kan det være lurt å hive innpå Makthar mot gamle lagkamerater? Han hadde et veldig godt innhopp sist.

Det står om en cupfinale og Viking er favoritter på hjemmebane. Etter mitt syn handler det da om at Viking må gå ut på stadion i morgen kveld som sjefer på eget gress. Som mot Molde må det vises vinnervilje fra første balltouch. Da blir publikum med og da kan alt skje.

Kampen i kveld er viktig. Kampen i kveld har stor betydning. I kvartfinalen mot Molde var det Viking som ville mest. Det håper jeg er tilfelle i kveld også. Jeg har troen. Jeg har det, men hjelpe meg så nervøs jeg er.

Hva tror du? Hva er vinneroppskriften? Hva blir resultatet i kveld?