Marcus Pedersen scoret Strømsgodsets mål da de slo Molde 1-0 onsdag kveld. Marcus Pedersen scoret Strømsgodsets mål da de slo Molde 1-0 onsdag kveld. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Se, nå er han måltjuv igjen

Marcus Pedersens ene mål sendte Strømsgodset opp i ryggen på Odd og Viking.

Strømsgodset – Molde 1–0:

Drammen (Aftenposten): Etter fem år med en vekslende karrière og jevnlig måltørke har Marcus Pedersen funnet nettet igjen.

Marcus Pedersen forlot Strømsgodset for fem år siden. 20-åringen ble regnet som en av Norges mest talentfulle angripere. Turen gikk til Vitesse i Nederland. Det er blitt flere klubber siden. Ingen steder har han vært i nærheten av det som ble forventet av ham.

Flere fiaskoer

Han ble i fjor hentet til Brann. Ingen umiddelbar suksess der heller. Han spilte 19 kamper for Brann og scoret seks mål. I august var ringen sluttet. Han var tilbake i Godset. Og det gikk ikke lenge før han begynte å finne nettmaskene igjen.

I går kveld var det et klassisk toppscorermål han satte inn. Han har nå fem mål på fem kamper. I Brann ble det seks mål på 19 kamper. I Vitesse i Nederland spilte han 27 kamper og scoret seks mål.

Nå er han angrepsvåpenet og oppspillspunktet som trener Bjørn Petter Ingebretsen trenger i kampen om å erobre nok poeng til å kjempe om en plass i Europa neste år.

Slo hardt tilbake

I førsteomgang skjedde det først lite, så enda mindre før Strømsgodset og Molde var enige om at det akademiske kvarteret var over. En gammel Godset-helt, Ola Kamara, var i det 17. minutt nær ved å score for Molde med brystkassen på kampens første sjanse.

Den frimodigheten ville åpenbart ikke Strømsgodset ha noe av. De angrep raskt og minuttet etter at Kamara kunne gitt Molde ledelsen, lå ballen i mål bak Ethan Horvath i Molde-buret. Bismarck Adjei Boateng falt og kronglekranglet med seg ballen inn og opp langs kortlinjen og inn mot Moldes mål. Da han kom nær nok la han pasningen lærebokriktig 45 grader ut. Der sto en gammel måltjuv de kjenner godt på gamle gress.

Marcus Pedersen scoret altså sitt femte mål på like mange kamper etter overgangen fra Brann.

Resten av omgangen var det på mange måter Strømsgodset som var herrer i eget hus. I sluttminuttet av omgangen var Pedersen i nærheten av scoret sitt sjette Godset-mål for sesongen. Han traff tverrliggeren. Aluminium traff også midtstopper Gustav Valsvik da han forsøkte å heade den påfølgende corneren i mål.

Molde prøvde seg

I andre omgang satte Molde inn Mohammed Elyounoussi som hadde hvilt på benken i første omgang. Trener Erling Moe forsøkte seg med Martin Linnes på midtbanen i første omgang. I andre var han tilbake på backplass. Med denne endringen forsøkte Molde seg med et aldri så lite stormløp mot sørligste målet på Marienlyst.

De overtok spillet, skapte ikke de helt store målsjansene.

Til slutt ebbet hele stormløpet ut i svært målfarlige Godset-kontringer. Det var til slutt Strømsgodset som var nærmest scoring.