STAVANGER (Aftenbladet): Viking-trener Kjell Jonevret har verken skader eller karantener å ta hensyn til når han skal komponere laget til semifinalen torsdag kveld. På sentral midtbane kjemper Joackim Jørgensen, Karol Mets og Makhtar Thioune om de to plassene, mens Zymer Bytyqi og Steinthor Thorsteinsson er alternativene på høyre kant.

— Vi har 13-14 veldig jevne spillere, og jeg vet at alle disse vil gjøre jobben i semifinalen. Det handler om å finne de 11 som utgjør det sterkeste laget akkurat denne kvelden, melder Jonevret.

Thioune har andre plussfaktorer

På onsdagens formasjonstrening startet han med Jørgensen og Mets på sentral midtbane og Thorsteinsson til høyre, men lot også Thioune og Bytyqi prøve seg på Mets og Thorsteinssons plasser i løpet av økten.

— Makhtar Thioune er en litt annerledes spilletype enn Jørgensen og Mets, han har andre plussfaktorer, blant annet at han kan sette opp spillet og løse lave forsvar bedre enn de to andre. Men så finnes det naturligvis også minus med Makthar. Og jeg synes Joackim Jørgensen ofte har fått ufortjent ris. Mot Vålerenga på Ullevaal (seier 4-2) var han regissør for to av målene våre. På samme måte er kanskje Steinthor litt bedre defensivt enn Zymer, som tar igjen med sine offensive kvaliteter. Derfor blir dette en vanskelig vurdering, sier Jonevret.

Spent på Sarpsborg

Han er også usikker på hvordan Sarpsborg 08 vil opptre. I seriekampen i juni (Viking vant 3-1) lå gjestene ultra defensivt, mens laget den siste tiden har opptrådt mer offensivt.

— De var veldig skaderammet i juni og hadde vel nesten fem midtstoppere i den kampen. Jeg tror nok de kommer til å spille litt annerledes torsdag, men vi får se, sier Jonevret.

Viking trente på både defensive og offensive dødballer på onsdagens økt:

— Sarpsborg er farlige på dødballer, både lange innkast og hjørnespark. Her må vi være forberedt, sier Jonevret, vel vitende om at Sarpsborg 08 utliknet til 1-1 mot Viking i seriekampen i Stavanger i juni på lagets første corner.

Det var onsdag formiddag solgt 11.500 billetter til kampen, og Viking regner med at 12.000 passeres i løpet av ettermiddag/kveld. Kapasiteten er 16.600. Trolig Viking-lag (4-4-2): Iven Austbø – André Danielsen, Anthony Soares, Indridi Sigurdsson, Kristoffer Haugen – Steinthor Thorsteinsson, Karol Mets, Joackim Jørgensen, Samuel Adegbenro – Jon Dadi Bödvarsson, Samuel Abdullahi.