DRØMMEN OM ULLEVAAL: André Danielsen har scoret på Ullevaal tidligere denne sesongen. Det håper han å få sjansen til å gjøre igjen. DRØMMEN OM ULLEVAAL: André Danielsen har scoret på Ullevaal tidligere denne sesongen. Det håper han å få sjansen til å gjøre igjen. Foto: NTB scanpix

Viking klare for semifinalen: - Dette blir stort

Semifinalen mot Sarpsborg blir en av de viktigste kampene som noensinne er spilt på Viking stadion.

STAVANGER (Aftenbladet): — Jeg gleder meg veldig. Det kommer til å bli stort å spille på stadion på torsdag, sier André Danielsen.

Høyrebacken er inne i sin 13. sesong i mørkeblå drakt. 30-åringen slo igjennom omtrent samtidig som Viking flyttet fra Eiganes til Jåttåvågen.

Men siden innvielsen av Viking stadion, 1. mai 2004, har klubben kun en bronsemedalje fra 2007 å skryte av.

Det betyr at det de siste 11 årene har blitt spilt få enkeltkamper av veldig stor betydning på Viking stadion.

5-0-seieren over Brann i siste serierunde i 2006 peker seg ut som det sterkeste øyeblikket, men da var det fornyet eliteseriespill som ble feiret – ikke edelt metall. Eneste smaken av metall kom da Vålerenga ble beseiret 2-1 i siste serierunde i 2007. En seier som sikret Viking bronsemedaljen.

I tillegg er 1-0-seieren over Monaco i Europaligaen i 2005 verdt å nevne som et stort Viking stadion-øyeblikk.

Sikrer Viking seg cupfinale torsdag, vil nok også semifinalen mot Sarpsborg gå inn på listen over minneverdige kamper på Viking stadion.

— Klart det er en viktig kamp. Det er snakk om en cupfinale. Det er en av de enkleste måtene å skaffe seg edelt metall og en billett ut i Europa. Det er ikke så ofte vi spiller en så viktig kamp på Viking stadion og derfor håper jeg det blir fullsatt på torsdag, sier Danielsen.

Overdramatiserer ikke

Kjell Jonevret vil ikke overdramatisere viktigheten av torsdagens kamp. Han mener kampene i de første cuprundene har vært vel så viktige.

— Hadde vi ikke vunnet dem ville vi ikke spilt denne kampen. Alle kamper er viktige. Samtidig har vi snakket om viktighetsgraden av denne kampen og jeg tror alle gleder seg til å spille på torsdag, sier Jonevret.

Han gleder seg over at det endelig er fotballfeber i Stavanger igjen.

— Det prates fotball på butikken og på jobb, noe som er veldig hyggelig. Det er likevel slik at det å komme til finalen ikke er et mål i seg selv. Jeg ser at det vil være kjekt for mange med en helg i Oslo, men vi har som mål å vinne cupen, sier Jonevret.

Skadefrie

Viking-treneren kunne under tirsdagens Viking-trening glede seg over et tilnærmet skadefritt Viking-mannskap. Kun Alexander Solli manglet, men han trente alternativt etter å ha spilt rekruttkamp mandag

Intensiteten under trening var imponerende god og det er tydelig at noe viktig finner sted denne uken.

— Treningene har vært veldig bra i det siste, men det har det egentlig vært i hele år. Det er mye av grunnen til at vi har vært gode i år. Det er masse kamp om plassene og neppe enkelt for treneren å ta ut et lag, sier Danielsen.