WEB-TV: Demi og Ivers spiller

Pelu er høyaktuell til å starte for første gang siden kampen på Lerkendal mellom Rosenborg og Viking 1. juni. Et kvarter ut i andre omgang den gangen gikk den lille svensken på underlig vis i bakken, og dommer Terje Hauge pekte feilaktig på straffemerket.

— Latterlig av Rosenborg

Pelu ble hengt ut som filmer og juksemaker av et forholdsvis samlet fotball-Norge.

- Det John Pelu gjorde har ingenting med fotball å gjøre , sier leder Geir Inge Fiskebekk i Vikinghordene, Vikings supportergruppering.

Rosenborg hevdet at Pelu fikk akutt krampe i begge leggene, og etter det har den kjappe angrepsspilleren gått skadet. Krampaktig forklaring, mener Fiskebekk.

- Jeg har null tro på forklaringen. Jeg ser på Rosenborg som en storklubb, men forklaringen de kom med i etterkant er latterlig , sier han.

Fiskebekk hevder Rosenborg gjør seg selv til latter, og det for en spiller som har vært langt fra fast på laget.

- Hadde det vært Brann og Thorstein Helstad kunne jeg forstått at de hadde søkt etter forklaringer, men Pelu er en spiller vi nesten ikke hadde hørt om før den kampen.

- Som alle andre kamper

Pelu selv har ikke villet snakke noe særlig om hendelsen og oppstyret i etterkant, men i forrige uke lettet han litt på sløret overfor Adresseavisen.

- Ærlig talt, det ble så stort. Jeg følte det som om jeg hadde ranet en bank, eller noe , sa han da.

Hordeneleder Fiskebekk lover at Pelu ikke vil tas imot som en hvilken som helst spiller om han får starte morgendagens kamp.

- Det kommer helt sikkert til å bli piping. 105 prosent sikkert , sier Fiskebekk.

Det bryr ikke Pelu seg med i det hele tatt.

- Kampen kommer til å bli som alle andre eliteseriekamper. Jeg bryr meg ikke om det er Viking eller Bodø/Glimt , sier han.

- Hvordan tror du at du blir mottatt?

- Det har jeg ingen som helst formening om , sier Pelu, og gjør det tydelig at han er ferdig med saken.

Aktuell fra start

Selv om Pelu ikke ønsker å snakke seg inn på laget mot Viking, er han høyaktuell fra start. Yssouf Koné har trolig spilt sin siste kamp for Rosenborg, mens Steffen Iversen er usikker. Dessuten har verken Jo Sondre Aas eller Didier Konan Ya spilt seg inn som sikre stikk i førsteelleveren. Og Pelu håper på startplass.

- Jeg har alltid lyst til å spille. Det er jo derfor jeg er her , sier han.

Samtidig åpner Erik Hamrén for at Pelu åpner på banen.

- Alle som er skadefri er aktuelle , sier han.