Viking skal i kveld ut i strid mot Rosenborg på Viking Stadion. De mørkeblå har tidligere vært kjent som et lag som har hatt godt tak på trønderne, men denne trenden har definitivt snudd.

For å finne sist Viking slo Rosenborg må vi tilbake til 10. september 2005. Siden den gang har lagene spilt mot hverandre åtte ganger (serie, cup og treningskamper). To oppgjør har endt uavgjort og hele seks oppgjør har endt med Rosenborg-seier.

— Da var ikke jeg her , er Uwe Röslers svar.

— I fjor ble det uavgjort hjemme mens vi tapte på Lerkendal. I år spilte vi fullt på høyde med dem til dommeren tok en beslutning som ødela kampen, fortsetter han, med adresse til da John Pelu ordnet straffe til Rosenborg på omdiskutert vis.

Store offensive mangler

Etter en god seriestart har Viking havnet på skråplanet. På lagets siste ni kamper i eliteserien har laget kun tatt to seire, borte mot Molde og hjemme mot Bodø/Glimt. I samme tidsrom har laget tapt fire (Vålerenga, Lillestrøm, Brann og Rosenborg) og spilt tre uavgjort (Lyn, Fredrikstad og Stabæk).

Etter sommerpausen ser laget ut til å ha fått bukt med sine defensive problemer, men problemer har meldt seg i andre enden.

Tre uavgjort og ett tap på de siste fire kampene vitner om at Viking er langt unna flytsonen.

Skadene til Peter Ijeh og salget av Andrius Velicka til skotske Rangers har gjort at Uwe Rösler har har måttet bruke lille Martin Fillo som hærfører i angrepet. Det har gjort at Viking har fremstått omtrent uten brådd fremover de siste kampene.

Det er usikkert om Ijeh blir klar til kampen.

- Må begynne å vinne kamper

Laget produserte tilsammen tre kvalifiserte sjanser mot Stabæk og Vetra forrige uke.

Rösler er fullt klar over problemet, og håper det snur mot Rosenborg i kveld.

- Vi spiller hjemme og må begynne å vinne kamper. Vi har spilt mot Lyn, Fredrikstad og Stabæk - tre norske topplag - og vi har klart oss meget bra defensivt. Vi har slitt litt fremover på banen og må nok ta litt mer risiko på onsdag, men jeg håper ikke det går ut over den defensive tryggheten, sier Rösler.

Han mener kveldens kamp er en veldig viktig for hvordan sesongen videre utarter seg.

- Med tap vil vi miste kontakten til 3.- og 4.plassen, så dette er en kamp vi må vinne om vi skal opprettholde målsetningen vår om å gjøre det bedre enn fjorårets tredjeplass , avslutter Rösler.