Onsdag kom nyheten om at det ikke blir OL i 2022. Spikeren i kista for ja-siden var at Oslo Kommune trakk søknaden om statsstøtte.

Nå hylles Norges beslutning i den danske storavisen Berlingske.

Avisens sportsredaktør Benjamin Munk Lund oppfatter Norges OL-nei som et opprør mot pampeveldet i IOC.

— Nordmennene ... har sagt det som selvfølgelig skal sies. De har sagt fra om en syk kultur, skriver Munk Lund i sin spalte på bt.dk.

— De har sagt fra om den IOCs vanvittig pampekrav. Nordmennene har med deres selvforståelse og selvrespekt sterkt og tydelig vist for alle hva som er riktig og galt, fortsetter han.Blant «pampekravene», som VG først skrev om onsdag, var at alle møterom skulle være 20 grader konstand, at alle IOC-medlemmene skulle mottas med et smil når de ankom hotellet, og at alle IOC-medlemmene skulle motta en mobil med norsk abonnement ved ankomst.

Kritisk til kronprinsens IOC-rolle

Munk Lund er også kritisk til den danske kronprinsen Frederiks rolle i IOC. Kronprins Frederik ble valt inn som medlem i 2009.

— Han er bildet på den danske flørt med den olympiske bevegelsen, hvor man forsøker å lrike seg inn i de hellige haller med en uskarpt formulert drøm om å kunne forandre fra innsiden. Hva blir det egentlig til med det?, skriver Munk Lund, som avslutter med å hylle Norge nok en gang.- Vi husker at nordmennene, med deres handling, blottet IOC-pamperiets vanvid, og at vi nå står igjen med det faktum, at man må til Kina og Kasakhstan for å finne politikere som sluker den store OL-pakken, skriver han.