AMIENS: Etter den fantastiske fjorårssesongen og den imponerende vårsesong han har levert i år, har medieinteressen for 28-åringen skutt i været.

Etappeseirer i Tour de France og klassikertriumfer i Milan-San Remo og Flanderen rundt, gjør at også internasjonal presse og diverse TV-show ønsker en bit av Stavanger-syklisten.

Men suksessen som har gjort ham til en verdensstjerne i sykkelsporten, og kjendis hjemme i Norge, har også en bakside. Kristoff har alltid vært kjent for å være veldig tilgjengelig, men nå har forespørslene blitt så mange at han nå må beskytte seg selv mot å takke ja til for mye.

— Det er litt slitsomt å takke nei til så mye, for jeg føler meg litt som en drittsekk. Både norsk og internasjonal presse kommer med mange forespørsler og interessen er ganske konstant. Spesielt tv-show og slike ting er det blitt mye mer av og jeg må dessverre si mye nei, sier han.

Følg 6. etappe direkte her klokken 12.55

Omringes

Under Tour de France omringes Kristoff av norsk presse både før og etter etappene. Når han er ferdig med å svare TV 2, Aftenbladet, Aftenposten, VG, NTB, NRK, P4 og Procycling.no, står det ofte noen utenlandske journalister som også ønsker svar på spørsmål. Etter onsdagens 4. plass var påtrykket fra internasjonal presse ekstra stort.

Både Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen spurtet for seieren, men Kristoff tok teten for tidlig, mens Boasson Hagen ikke fant plass til å passere landsmannen. Foto: Kristian Jacobsen, Aftenbladet

Kristoff stiller alltid opp og svarer høflig på samtlige spørsmål. Akkurat det lever han fint med. Verre er det med alle forespørslene som kommer i forkant av store ritt. Da er han som regel hjemme, der han trener og restituerer seg, og bruker tid på familien sin. — Jeg kjenner at jeg ikke har kapasitet til å være så tilgjengelig som jeg har vært. Før var det ikke så mange forespørsler og derfor var det lettere å si ja, men nå er det noe hver uke. Da oppleves det ofte som tiltak å svare ja , sier Kristoff.

Merker presset

Stefar og trener, Stein Ørn merker at presset på Kristoff har blitt veldig mye større de siste årene. Han mener det er viktig at eleven svarer ja så mye som mulig når media vil ha en bit av sykkelstjernen.

— Journalistene er veldig viktig for sykkelsporten. Det skal hjelpe til å spre det gode budskapet og for at de skal klare det må rytterne være tilgjengelig , sier han.

Samtidig er også Ørn klar på at det finnes grenser for hvor mye stesønnen kan takke ja til.

— Jeg tror ikke det er vanlige journalister som er den største utfordringen. Det er mer forespørsler om å stille opp i avisbilag og tv-show som er slitsomme. Slike ting, som ikke er direkte relatert til sykkelsporten, er det viktig å takke nei til, sier Ørn.

Sykkeltreneren og hjertelegen vet veldig godt hvor viktig det er med restitusjon og systematisk god trening for å lykkes. Derfor er det veldig viktig at Kristoff ikke ender opp med å bli et offer for egen suksess.

— Det er et risikomoment i dette og det er både baksiden og forsiden av medaljen vi ser her. Suksessen skaper viktig interesse, men samtidig kan man miste fokus og bli tappet for energi ved å reise til Oslo på tv-show, sier han.