De tyske syklistene i Tour de France flyter på en medgangsbølge. Resultatene har fått rittet tilbake på TV i Tyskland etter at tre av de fem første etappene er vunnet av en rytter fra nasjonen.

Tysk sykkelsport har vært langt ned de siste årene. I 2012 bestemte den tyske TV-kanalen ARD for å boikotte Tour de France etter de mange dopingskandalene og det dårlige ryktet sporten fikk.

Etter at tre av fem etappeseirer har gått til Tyskland så langt i det tradisjonsrike treukersrittet har TV-selskapet valgt å ta sykkelrittet inn i varmen igjen.

— Jeg er veldig glad for medieoppmerksomheten vi får fra Tyskland i det første TV-programmet på fire år. Jeg synes det er en stor ære etter fire eller fem suksessfulle år for tyske ryttere , sa André Greipel etter etappeseieren onsdag.

Dominerer

Greipel var av mange avskrevet som en av de beste spurterne. Få nevnte tyskeren som av de største favorittene til å vinne den grønne poengtrøya i rittet i år. Etter to etappeseire på de fem første etappene innehar han trøya.

— De siste årene er også noe vi kan være stolte av fordi med våre seirer klarte å få oppmerksomheten på Tour de France tilbake i Tyskland, sa Greipel.

Landsmann Tony Martin har den gule ledertrøya etter imponerende kjøring den første uka. Tempospesialisten har blant annet en annenplass fra første etappe og førsteplass fra den fjerde etappen.

— Det er en stor ære at tysk TV kommer tilbake. Vi har vist gode resultater, suksessfulle resultater, sa Martin.

24 seire

Det er ikke bare i år rytterne fra Tyskland har prestert i det tøffe rittet. Fra 2012 fram til torsdagens etappe i 2015 har tyskerne tatt 24 seirer. I 2014 vant tyskerne fire av de første seks etappene. Det kan også skje i år om det blir tysk seier torsdag.

— Fem etapper, tre seire og den gule ledertrøya, du kan ikke forvente en bedre start for tysk sykkelsport, sa Martin.

(©NTB)